Les Valls es convertix en la seu del projecte de divulgació científica “Ciutat Ciència”. La presentació del projecte és demà divendres 20 d’abril, a les 12 hores, a la sala Escorxador de Faura.
Entre els objectius del projecte destaquen la difusió dels beneficis de la investigació sobre la societat i el foment de les vocacions científiques. Per això, encara que Ciutat Ciència està destinada a tots els públics, es prestarà especial atenció a la joventut.
A més dels pobles que conformen la Mancomunitat de les Valls, altres cinc municipis, de menys de 25.00 habitants, són seu del projecte Ciutat Ciència com ara Hervás (Càceres), Baena (Còrdova), Cangas del Narcea (Astúries), Tárrega (Lleida) i Mota del Cuervo (Conca).
Les ferramentes de què disposa Ciutat Ciència es basen en exposicions i conferències que seran desenrotllades per investigadors del CSIC en les localitats seleccionades. No obstant això, el projecte no està limitat a estos sis municipis, sinó que és accessible a tota la població espanyola ja que part de la programació es durà a terme online; a través de la web www.ciudadciencia.es, qualsevol ciutadà podrà participar.
Un dels requisits a l'hora de seleccionar els municipis ha sigut la grandària. A més, s'ubiquen en diferents regions biogeogràfiques del país i representen un ampli teixit social. Els ajuntaments són una part activa en la gestió de Ciutat Ciència i facilitaran espais on puguen dur-se a terme les activitats.
Una de les primeres activitats del programa Ciutat Ciència que acull la Mancomunitat de les Valls és l'exposició “L'energia ens mou. Ciència per a una energia més neta, sostenible i accessible”, elaborada i produïda pel CSIC en el marc del "Any internacional de l'energia sostenible per a tots", i que recorrerà durant un mes els pobles de les Valls, Faura, Quartell, Quart de les Valls, Benavites i Benifairó de les Valls.
Per mitjà de 20 panells, la mostra oferix una perspectiva global sobre la situació energètica mundial i les alternatives existents encaminades a una electricitat i un transport més nets. A més, es deté en la situació concreta d'Espanya i inclou consells i mesures que els ciutadans i ciutadanes podem realitzar per a contribuir al canvi de model energètic.
L'exposició, comissariada per Gregorio Marbán, de l'Institut Nacional del Carbó del CSIC, està dirigida a tota la població, amb especial atenció als jóvens estudiants dels distints cicles educatius de secundària. A més, es complementa amb unitats didàctiques que aprofundixen en els continguts i estan adaptades als nivells educatius de secundària i batxillerat.
Comparte la noticia
Categorías de la noticia