Este sitio web utiliza cookies, además de servir para obtener datos estadísticos de la navegación de sus usuarios y mejorar su experiencia de como usuario. Si continúas navegando, consideramos que aceptas su uso. Puedes cambiar la configuración u obtener más información en nuestra política de cookies pulsando aquí.
Entendido
Iniciar búsqueda
Cerrar
ELECCIONES MUNICIPALES / PAIPORTA

Martín: "Hem sanejat l'Ajuntament de Paiporta, deixant el deute a zero"

Entrevista a l'alcaldessa i candidata de Compromís per Paiporta, Isabel Martín
MARÍA VENTURA - 23/05/2019
Alcaldessa i candidata de Compromís per Paiporta, Isabel Martín Alcaldessa i candidata de Compromís per Paiporta, Isabel Martín
Entrevista a l'alcaldessa i candidata de Compromís per Paiporta, Isabel Martín, sobre la legislatura i el seus projectes de futurs per a la localitat.

Què t'ha impulsat a presentar-te a la reelecció?
El meu compromís amb el poble, és important continuar per poder donar seguiment al projecte que encetàrem fa 4 anys i que ha canviat de dalt a baix la situació de Paiporta. Ara tenim un poble més sostenible, més habitable, més modern i inclusiu. També em va impulsar a presentar-me el fet que és important que les dones estigam al capdavant en la política i en les institucions, per trencar sostres de cristall i aconseguir una societat més igualitària.


Quina valoració fas dels quatre anys de legislatura?
Estos quatre anys Paiporta ha millorat en tots els aspectes. Hem revertit la situació als Serveis socials, hem ampliat l'equip de l'àrea amb el personal necessari (treballadores socials, psicòlogues, educadores, …) i multiplicat per 4 les ajudes socials, ara les persones més vulnerables tenen cobertes les seues necessitats. Invertim en educació millorant els centres escolars, especialmente els més antics, hem apostat per la cultura, acostant-la a tota la ciutadania, per l'esport, dotant als clubs amb noves instal·lacions, com rocòdrom, pista patinat, a més hem millorat les del poliesportiu. Tenim un centre jove que ofereix activitats al jovent de la població. Hem millorat tots els barris, amb parcs infantils, remodelació de carrers, eliminació de barreres arquitectòniques, renovació de clavegueram, molt important, la nova zona verda amb parc infantil del barri Sant Ramón. I sobretot, el més important i que ens ha permés fer totes aquestes actuacions, hem sanejat l'Ajuntament, deixant el deute a zero, pagant als proveïdors a menys de 30 dies i tanquem l'exercici amb romantent de tressoreria de 7,1 milions d'euros, havent pagat 3 expropiacions per més de 3 milions.


Com t'has desembolicat en el càrrec? Què has aportat nou a Paiporta?
Per a mi ha sigut una tasca senzilla, perquè he comptat amb un gran equip de regidores i regidors amb els que he treballat colze a colze. Crec que feia falta que al capdavant de la gestió del poble hi hagués una persona que creguera en el que feia i en el seu poble, tinc molt clar i present el meu paper com a servidora pública, i que estic ací per millorar la vida de les persones del meu poble, sobretot de les més desfavorides. Tal vegada he aportat honestetat a la política, molt necessària en el dia de hui.


Quina paraula definiria a l'equip que t'acompanya?
Imparable.


Parla una mica del projecte en el qual esteu treballant per a oferir als ciutadans.
Estos quatre anys passats han sigut els de l'emergència, els de la reparació i els de establir el model de poble que volem. La próxima legislatura será la de la transformació, la de consolidar els projectes que hem encetat. Des del punt de vista social, fins ara hem atés les necessitats de les persones desfavorides, en els próxims anys donarem un nou impuls a la renda valenciana perquè totes les persones puguen tindre un projecte de vida digne i autònom. Continuarem invertint als barris, fent un poble molt més amable i per a les persones. Construirem el nou pavelló que necessiten els clubs, noves instal·lacions esportives per a l'atletisme i el patinatge artístic. Continuarem amb el pla edificant per ampliar l'institut la Sènia, reformar el Jaume I i l'Horta. També per a la construcció d'una nova escola. Rehabilitarem Vil·la Amparo. I construirem el tant necessitat Centre de dia. Per a molts d'aquests projectes necessitarem la col·laboració de la GV, però estem segurs que el nou Botànic treballarà colze a colze amb nosaltres. També n'hi ha un tema molt important en el que posarem molts esforços, i és la lluita contra el canvi climàtic. Implantarem mesures per continuar reduïnt les emisions de CO2, perjudicials per al planeta i per a la salut de la ciutadania.


Com valoraries els resultats de les eleccions autonòmiques i generals?
Crec que en general cal fer una valoració positiva. Va haver una alta participació per frenar a la extrema dreta i impedir que governara el trifachito. La ciutadania va parlar en les urnes i ens va enviar el missatge de que volen governs d'esquerres i que volen que continuem amb els governs progressistes que han revertit les polítiques nefastes del PP. A nivell autonòmic crec l'avanç electoral va ser una errada del president Ximo Puig. La gent ha votat en clau estatal i s'ha posat en perill la reedició d'un nou Botànic, clavant a les Corts als representants de l'extrema dreta de Vox.


Creus que els resultats de les eleccions del 28 d'abril afectaran el pròxim 26 de maig?
La gent vota molt diferent en cada comici electoral. En els pobles es vota més a les persones que a la marca del partit. No crec que afecte. En el caso de que no obtuvierais mayoría, ¿con que partido preferirías pactar? Reeditaríem un govern d'esquerres amb els partits que estiguen disposats a tindre com a prioritat polítiques progressistes i en favor de les persones del nostre poble.

Categorías de la noticia

Otras noticias en L´H. Sud

Con la ampliación del sistema SIDEINFO se pretende mejorar la prevención frente a incendios forestales en la zona sur que quedaba por cubrir
Esta edición contará con Emma Tomás como presentadora de la gala y la proyección de un audiovisual para la promoción de la compra local y el emprendimiento

Otras noticias en sucesos

Una de las víctimas estuvo un día en el hospital en observación
También se le han imputado los delitos de usurpación de identidad y usurpación de funciones públicas
Comparte la noticia
Eventos y digitales valencianos, S.L. Todos los derechos reservados
-


Otros productos de Eventos y digitales valencianos, S.L.