Este sitio web utiliza cookies, además de servir para obtener datos estadísticos de la navegación de sus usuarios y mejorar su experiencia de como usuario. Si continúas navegando, consideramos que aceptas su uso. Puedes cambiar la configuración u obtener más información en nuestra política de cookies pulsando aquí.
Entendido
Iniciar búsqueda
Cerrar
CONSELLERIA

Marzà: "Invertim en talent científic com Belén Franch per a millorar la vida de les valencianes i els valencians"

La Conselleria d'Educació, Investigació Cultura i Esport ha publicat la resolució provisional del personal investigador beneficiari de les modalitats 1 i 2
REDACCIÓN - 03/12/2018
Pie de foto Pie de foto
La Conselleria d'Educació, Investigació Cultura i Esport ha publicat la resolució provisional del personal investigador beneficiari de les modalitats 1 i 2 de retorn de talent científic i la resolució definitiva de les modalitats 3 i 4 de retenció de talent científic mitjançant el pla GenT.
En aquesta primera convocatòria del programa Generació Talent hi ha 40 investigadors i investigadores beneficiaris, 25 dels quals suposen retorn de talent científic i 15 més suposen retenció de talent científic en les nostres terres.
Per a fer efectiu aquest pla, s'han destinat 4,1 milions d'euros del pressupost 2018 i per al pressupost 2019 ja s'han previst 4,8 milions d'euros més per a publicar la nova convocatòria el gener de l'any que ve.
El conseller d'Educació, Investigació Cultura i Esport, Vicent Marzà, ha destacat que "invertim en el talent de científics com Belén Franch per a millorar la vida de les valencianes i dels valencians. El resultat d'aquesta primera convocatòria ha sigut magnífic. Comptem amb noms de primer nivell internacional que han optat per tornar a les nostres terres per a contribuir al nostre progrés científic, industrial, econòmic i social".
L'objectiu del pla GenT és donar suport i atraure personal investigador amb talent per a potenciar el progrés científic, industrial, econòmic i social del territori valencià. Els contractes tenen per finalitat tres objectius: elevar el nivell d'excel·lència investigadora del sistema valencià, afavorir la incorporació de persones investigadores d'elevat prestigi i projecció internacional a les universitats públiques i centres d'investigació, i incrementar el volum de fons europeus d'investigació.
Resolució provisional de les modalitats 1 i 2
Un total de 25 han sigut les persones que han sigut seleccionades per a les modalitats de retorn de talent científic. 17 d'aquestes corresponen a la modalitat 1 de personal investigador doctor d'excel·lència per al desenvolupament de projectes d'I+D+i al territori valencià; i les altres 8 són investigadors i investigadores de la modalitat 2 de contractes per a doctors i doctores amb experiència internacional.
L'avaluació de sol·licitants en aquestes modalitats s'ha dut a terme mitjançant una comissió avaluadora de l'Agència Estatal d'Investigació.
Investigadors i investigadores de reconeixement internacional i nascuts en poblacions com Corbera, Sax, Benifaió, Castelló de la Plana, València, Novelda o Elx tornen a terres valencianes mitjançant el pla GenT.
Marzà ha explicat que "dels candidats i candidates a les modalitats de retorn de talent, la màxima puntuació l'han obtinguda en els dos casos dones científiques i valencianes d'origen" i ha afegit: "Totes les persones que han demanat les ajudes en aquestes dues modalitats havien mantingut sempre algun tipus de lligam professional al territori valencià, fora perquè van estudiar ací, per l'assistència a seminaris o per la participació en projectes amb equips internacionals, per posar alguns exemples".
En aquest sentit, la màxima puntuació de la modalitat 1 l'ha obtinguda la investigadora Belén Franch, nascuda a Corbera, actualment professora de la Universitat de Maryland, col·laboradora de la NASA, i que a més recentment la va reconéixer amb la Medal of Honor for Early Career Achievement. Franch hi ha optat per a desenvolupar el seu treball en Ciències Tècniques i Mediambientals a la Universitat de València.
Un altre exemple d'aquesta modalitat és Fernando Tomás, natural de Sax, que actualment exerceix al laboratori de Zones Àrides i Canvi Global de la URJC i que ha triat el centre de Biociències i Biotecnologia de la Universitat d'Alacant.
Pel que fa a la modalitat 2, la màxima puntuació l'ha obtinguda Maria Moreno, originària de València, actualment professora a la Universitat de Goettingen i que s'incorpora a l'àrea de Ciències Físiques de l'Institut de Física Corpuscular (IFIC), un centre mixt del Consell Superior d'Investigacions Científiques i de la Universitat de València dedicat a la investigació en Física Nuclear, de Partícules i d'Astropartícules i a les seues aplicacions tant en Física Mèdica com en altres camps de la Ciència i la Tecnologia.
És també el cas de Manuel Francisco Dolz, que va nàixer a Castelló de la Plana i que actualment treballa al Departament de Ciències de la Computació de l'Escola Politècnica Superior de la Universitat Carlos III i que s'incorpora a l'àrea de Tecnologies de la Informació i de la Comunicació de l'UJI.
Les candidates i els candidats beneficiaris de les ajudes de les modalitats 1 i 2 de retorn de talent tenen fins al 18 de desembre per a acceptar o renunciar als contractes mitjançant el pla GenT. Les persones que hi accepten s'incorporaran als seus equips científics valencians a partir de l'1 de gener.
Respecte a les característiques de la modalitat 1 de contractes per a personal investigador doctor d'excel·lència per al desenvolupament de projectes d'I+D+i al territori valencià, es tracta de doctors i doctores amb experiència contrastada en centres de prestigi internacional.
L'ajuda està fixada en quatre anys, prorrogables a dos anys més, i el contracte anual és d'un màxim de 70.000 euros.
A més, cada persona beneficiària disposarà d'una ajuda per part d'Educació de fins a 50.000 euros anuals per a la contractació de personal tècnic associat al projecte, així com per a diverses despeses que es generen del desenvolupament de la investigació.
Pel que fa a la modalitat 2 de contractes per a doctors i doctores amb experiència internacional, es correspon amb doctors i doctores que ara mateix estan treballant en centres estrangers de prestigi internacional. Amb l'atracció del seu talent impulsaran la seua carrera investigadora en universitats i centres d'investigació valencians.
L'ajuda està fixada en quatre anys, prorrogables a dos anys més, i el contracte anual serà d'un màxim de 55.000 euros. Addicionalment, l'investigador o investigadora disposarà d'una ajuda destinada a finançar diversos conceptes de despeses del grup d'investigació de referència en què s'integre, la qual tindrà un límit màxim anual de 25.000 euros i la finançarà Educació.
Resolució definitiva de les modalitats 3 i 4
Pel que fa a les modalitats 3 i 4 per a retindre talent científic, se n'han beneficiat tots els candidats i candidates presentats.Respecte als contractes per a joves doctors i doctores que desenvolupen projectes per al sector empresarial valencià, se n'han beneficiat 2 persones i pel que fa als contractes per a la formació de doctors i doctores en empreses valencianes, se n'han beneficiat 15 persones.Els contractes per a joves doctors i doctores que desenvolupen projectes per al sector empresarial valencià estan dissenyats per a persones menors de 35 anys que hagen fet estades postdoctorals en centres d'investigació de prestigi internacional.
Se n'ha afavorit la contractació per part de centres d'investigació i universitats valencianes per al desenvolupament d'un projecte de transferència tecnològica en empreses valencianes.
A més, les persones beneficiàries comptaran amb la tutorització de la persona investigadora principal del projecte. La durada de la subvenció serà de dos anys per un màxim de 40.000 euros anuals i el contracte el cofinançaran l'empresa i el centre d'investigació o la universitat implicats en cada cas.
Els contractes per a la formació de doctors i doctores en empreses valencianes promouen la contractació per part d'universitats públiques valencianes i dels centres d'investigació per a la realització de tesis doctorals vinculades a projectes d'investigació industrial o de desenvolupament experimental que es desenvolupen en empreses valencianes.
La durada de la subvenció serà de quatre anys i el contracte per part de les universitats i els centres d'investigació valencians serà, com a màxim, de 22.192,80 euros anuals per a cada una de les persones beneficiàries.
Així mateix, Educació complementa la subvenció per a cada beneficiari amb 2.400 euros com a màxim per a la realització d'estades en entitats d'I+D+i, així com de 1.500 euros més per a finançar les despeses de matrícula en l'ensenyament de doctorat en una universitat pública valenciana.

Categorías de la noticia

Otras noticias en En Valencià

El paisatge protegit, enguany amb molta aigua, s'ha convertit en un espai important de la província de Castelló per a desenes d'espècies que han viatjat a Àfrica
Els mesos amb major afluència han sigut maig, setembre i desembre

Otras noticias en sucesos

La Policia Local de Paterna ha abierto diligencias penales contra el conductor del camión, que transportaba una viga de 40 metros de longitud y 35 toneladas de peso, por un presunto delito contra la seguridad vial
Podría tratarse de un suicidio según las primeras hipótesis
Comparte la noticia
Eventos y digitales valencianos, S.L. Todos los derechos reservados
-


Otros productos de Eventos y digitales valencianos, S.L.