Este sitio web utiliza cookies, además de servir para obtener datos estadísticos de la navegación de sus usuarios y mejorar su experiencia de como usuario. Si continúas navegando, consideramos que aceptas su uso. Puedes cambiar la configuración u obtener más información en nuestra política de cookies pulsando aquí.
Entendido
Iniciar búsqueda
Cerrar
ALZIRA

Nova campanya de la Policia Local d'Alzira per a previndre de conductes perilloses al volant

Esta campanya queda inclosa dins d'una sèrie de campanyes i actuacions preventives que realitza la Policia Local en col·laboració amb la DGT i que tenen com a última finalitat millorar la seguretat dels vianants i dels conductors
REDACCIÓN - 08/07/2019
EPDA EPDA

La Policia Local d'Alzira ha finalitzat una campanya de vigilància i control de les distraccions al volant així com d'alcoholèmia i drogues. Esta campanya queda inclosa dins d'una sèrie de campanyes i actuacions preventives que realitza la Policia Local en col·laboració amb la DGT i que tenen com a última finalitat millorar la seguretat dels vianants i dels conductors dins de la nostra població.

Durant les anteriors setmanes s'han portat a terme controls periòdics per part del efectius del Cos de Policia Local d'Alzira amb la finalitat de reforçar la prevenció i detecció de conductes perilloses en el trànsit rodat.Els agents, que han treballat a diversos punts del nucli urbà, han controlat la utilització del telèfon mòbil durant la conducció, la manipulació dels dispositius GPS o de navegació, les accions d'encendre un cigarret o recondicionament de la càrrega durant la marxa.

En total s'han controlat més de mil vehicles i es van interposar un total de 31 denúncies. La majoria de sancions van estar motivades per conduir utilitzant el mòbil, 5 d'elles per alcoholèmia positiva i 5 per detecció de drogues. En una única ocasió es van instruir diligències penals per conduir sota la influència de l'alcohol amb una taxa superior a 0,60 mil·ligrams per litre d'aire respirat.

Els controls policials tenen com a objectiu previndre la conducció irregular. Un augment del nombre de controls policials porta aparellada una reducció en el nombre d'accidents amb víctimes.

"Hem de ser conscients del perill que suposen este tipus de distraccions, per això cal fer estes campanyes per tal d'evitar estes conductes inadequades, que en moltes ocasions són causa d'accident", assegura Sara Garés, regidora de Seguretat i responsable de la Policia Local.

Cal recordar que el telèfon mòbil aporta seguretat i protecció, especialment en moments d'emergència o necessitat, però no hem d'oblidar que la seua utilització durant la conducció és una de les principals causes de distracció i eleva el risc d'accident perquè es perd la capacitat de mantindre una velocitat constant, guardar una distància de seguretat adequada o reaccionar ràpidament, ja que el temps de reacció augmenta considerablement. Segons les dades de la DGT, el risc d'accident es multiplica per quatre.

Les distraccions en xifres

La distracció al volant és la primera causa d'accidentalitat mortal.Telefonar mentre es conduïx TRIPLICA el risc d'accident.Enviar missatges MULTIPLICA PER 23 este mateix risc.La tercera part dels conductors morts van tindre resultat positiu en alcohol o en drogues il·legals o en ambdues.Per a circular amb seguretat és necessari centrar tota la nostra atenció en la tasca de conduir, estant en ple ús de les nostres facultats físiques i mentals.

Categorías de la noticia

Otras noticias en C. Centrals

Entre las sanciones más altas se encuentran los delitos de consumo o tenencia ilícita de drogas en lugares públicos y la desobediencia o resistencia a la autoridad
El detenido golpeó y violó a la víctima reiteradamente, obligándola a abortar en dos ocasiones

Otras noticias en sucesos

También se le han imputado los delitos de usurpación de identidad y usurpación de funciones públicas
Esta robo se ha solventado con la detención de dos varones de como presuntos autores de un delito de falsificación de documento público y otro de sustracción de vehículo a moto
Comparte la noticia
Eventos y digitales valencianos, S.L. Todos los derechos reservados
-


Otros productos de Eventos y digitales valencianos, S.L.