Este sitio web utiliza cookies, además de servir para obtener datos estadísticos de la navegación de sus usuarios y mejorar su experiencia de como usuario. Si continúas navegando, consideramos que aceptas su uso. Puedes cambiar la configuración u obtener más información en nuestra política de cookies pulsando aquí.
Entendido
Iniciar búsqueda
Cerrar
OLOCAU

Olocau organitza una jornada sobre Les Macollades

El dissabte 30 d'abril al Saló d'Actes es parlarà sobre la garrofera
REDACCIÓN - 12/04/2016

L'Ajuntament d'Olocau ha organitzat per al pròxim 30 d'abril una jornada dedicada a les garroferes. Així, durant tot el dia experts en la matèria tractaran el tema i a més de debatre sobre el futur d'aquest cultiu també hi haurà una demostració de poda d'aquest arbre mediterrani.

La jornada començarà a les 10.00 hores en el Saló d'Actes amb la inauguració per part de l'alcalde d'Olocau, Antonio Ropero, i la presentació de la trobada per part de la regidora de Medi ambient, Pilar Gil. Posteriorment, donarà començament la primera de les xarrades, titulada 'Patrimoni Rural' a càrrec de Ferran Zurriaga que ens parlarà de 'Les macolladles olocauines' i el tècnic forestal Carlos Xirivella que desenvoluparà el tema de la protecció de les 'macollades'.

Després d'una breu pausa i degustació de coca de garrofa, a les 11.30 començarà la segona de les conferències sota el lema 'Les Garroferes avui'. Joan Tous i Vicente Serena parlaran sobre el cultiu de les garroferes i les característiques d'aquest arbre.

A les 12.30 hores es desenvoluparà la taula redona 'I ara, què fem?' en el qual participaran tots els presents, ponents i públic. A les 13.30 hores donarà per finalitzada la programació del matí.

Ja a la vesprada, a les 16.00 hores començarà el passeig cap a la partida de l'Aigualeig. Perquè a les 16.30 hores els esporgadors Daniel Calvo, Elíes Mañez i Jaume Mañez facen una demostració d'esporga en directe. A les 19.30 hores es tancarà la jornada.

La inscripció i els materials són gratuïts, per a poder participar en la jornada és necessari inscriure's en l'Ajuntament d'Olocau o a través de la web abans del dia 26 d'abril. Hi haurà una caixa solidària de recollida d'aliments amb destinació als serveis socials del municipi.

També s'ha preparat un menjar de germanor en el restaurant El Arquet d'Olocau, 15 euros per persona, i és necessari fer la reserva en el moment de la inscripció a la jornada. A més, des del 24 d'abril fins al 8 de maig hi ha una exposició en la Casa de la Senyoria 'Les macollades olocauines, el tresor natural'. Podrà visitar-se de dimecres a dissabte de 10 a 14 hores.

Categorías de la noticia

Otras noticias en C. Túria

Otras noticias en sucesos

El PSOE elige Paterna por contar su cementerio con más de setenta fosas comunes con los restos de 2.238 represaliados del franquismo
Una de las víctimas estuvo un día en el hospital en observación
Comparte la noticia
Eventos y digitales valencianos, S.L. Todos los derechos reservados
-


Otros productos de Eventos y digitales valencianos, S.L.