Este sitio web utiliza cookies, además de servir para obtener datos estadísticos de la navegación de sus usuarios y mejorar su experiencia de como usuario. Si continúas navegando, consideramos que aceptas su uso. Puedes cambiar la configuración u obtener más información en nuestra política de cookies pulsando aquí.
Entendido
Iniciar búsqueda
Cerrar
EL PICUDO

Per què m'he presentat per a ocupar el càrrec de director general de la nova radiotelevisió pública valenciana i per què crec que el meu perfil és idoni

Periodista de l'any de la Comunitat Valenciana en 2014, he dirigit una televisió i treballe de manera ininterrompuda desde fa més de 19 anys a mitjans de comunicació
PERE VALENCIANO - 08/01/2017
Pere Valenciano. FOTO ELVIRA FOLGUERÀ Pere Valenciano. FOTO ELVIRA FOLGUERÀ

Sempre he defensat la importància vital com a poble que els valencians comptem amb una ràdio i una televisió publiques. És fonamental per a la vertebració de la Comunitat Valenciana i és imprescindible que el nou ens siga en valencià, la llengua que cal protegir i potenciar. Una nova etapa que ha d'evitar errors del passat i mirar al futur, amb un projecte en valencià, una radiotelevisió pública de qualitat, que aposte per les comarques, descentralitzada i en valencià. Amb un pressupost ajustat es pot fer.

I per què crec que el meu perfil és idoni per a este responsabilitat? Tinc 41 anys, però porte quasi 20 anys ininterromputs a la professió. No, no he treballat mai a Canal 9 ni a Ràdio 9, pero sí a diversos mitjans de comunicació, premsa escrita, digital, ràdio i televisió. He dirigit durant 3 anys una televisió que arribava a 3 comarques valencianes i la ciutat de València, on creàrem una graella amb tres informatius diaris, magazines, programes de debat, anàlisi i entrevistes i documentals de qualitat, amb vora 20 treballadors. Una programació d'una qualitat molt destacada amb un pressupost ajustat. Fa 6 anys vaig crear de zero i he fet créixer un projecte de comunicació que dóna treball a 9 persones, amb presència a quatre comarques i València. Estos últims anys hem fet un periodisme seriós, de proximitat i on la investigació ha ocupat bona part del nostre esforç. Amb molt de treball, un bon equip i molt de treball i il.lusió, és possible.

Experiència en mitjans de comunicació -vaig crear i dirigir una edició comarcal de Las Provincias quan tenia 23 anys a La Vall d'Albaida, la Canal de Navarrés i la Costera; experiència en direcció d'una televisió i un mitjà de comunicació propi; lideratge demostrat al llarg d'estos més de 19 anys; i, a més, parle quatre idiomes a banda del valencià i el castellà, amb títols del Marc Comú Europeu de Referència per a les llengües a l'Escola d'Idiomes de Sagunt, com el C1 en anglès i B2 en alemany, francés i italià.

Per éstes i altres raons, estic convençut que el meu perfil és idoni per a ser el director general de la nova radiotelevisió pública valenciana. Si fóra triar, estic convençut de que es feria una televisió i una ràdio publiques de qualitat, en valencià i sostenible.

 A continuació, un resum del meu Curriculum Vitae per al coneixement de tots les valencians i valencianes.

CURRICULUM VITAE

PERIODISME

2014

PERIODISTA DE L'ANY DE LA COMUNITAT VALENCIANA 2014. Un jurat de periodistes reconeguts han lliurat este guardó, organitzat per Csif, que s'entregà el 5 de març a l'Ateneu Mercantil de València (el jurat estigué forman per professionals de prestigi).

Des de 2013

Fins a l'actualitat

APPV. Vicepresident de l'Associació Professional de Periodistes Valencians 2014 a 2016.

EMPRESARI / EDITOR

Des de novembre 2010

Fins a l'actualitat

EL PERIÓDICO DE AQUÍ I VIU VALÈNCIA

· Nova empresa. Al desembre del 2010 vaig crear l'empresa Medios Impresos y Digitales de Aquí SL, amb la qual vaig llançar l'edició digital www.elperiodicodeaqui.com i l'edició impresa EL PERIÓDICO DE AQUI en quatre comarques valencianes i vuit treballadors. La doble edició de l'Horta Nord i Camp de Morvedre. Amb una tirada de 20.000 exemplars cada 15 dies, s'han editat 152 periòdics fins avui. Malgrat la dura crisi econòmica, en general, i de la publicitat en els mitjans, en particular, l'empresa és rendible des del primer número, gràcies als anys d'experiència com a director de diversos mitjans, impresos i audiovisuals, així com per la importància fonamental que han tingut els departaments comercials. Al desembre del 2012 es va llançar a València VIU VALÈNCIA, un periòdic quinzenal dedicat a la cultura, oci, gastronomia, falles i turisme i ara està viuvalencia.com. Al febrer del 2013 es va impulsar l'edició gratuïta mensual a Camp de Túria, que compta ja amb 32 números, i el 30 de gener de 2014 l'edició de l'Horta Sud, de la qual s'han editat 24 números. Ambdues són mensuals i amb un tiratge de 15.000 exemplars, respectivament.

· En aquesta nova etapa, a més de ser l'administrador únic i encarregar-me de les tasques pròpies d'un empresari, sóc el director de les edicions i estic molt implicat, tant en la redacció, com en el departament comercial.

RÀDIO

2013-actualitat

GESTIONA RÀDIO VALÈNCIA

Director i presentador del programa 'Al teu costat'. Els dimecres, a les 19 hores, s'emet en Gestiona Ràdio València ( i gestionaradiovalencia.com) aquest programa que s'apropa als pobles i ciutats de la provÍncia de València.

Contertulià en Pulso Empresarial Valencia. Els dilluns, a les 21 hores, participe com contertulià en el programa dedicat a l'anàlisi polític de Gestiona Ràdio València.

Crític de televisió. Els divendres, a les 13 hores, participe com a crític de televisió en el magazín 'A buenas horas' que dirigeix i presenta Miguel Ángel Pastor.

CV RÀDIO

Contertulià en Despierta Valencia. Els dimarts a les 9 hores participe en la tertúlia d'actualitat dirigida pel professional José Forés Lahoz.

ALTRES EXPERIÈNCIES

Canals Ràdio, Ràdio Lluna, Ràdio Montcada. Els inicis com a estudiant en aquest mitjà apassionant van ser en aquestes tres emissores. Especialment instructiva va ser l'experiència en la ràdio municipal de Canals (La Costera), on vaig fer pràctiques en els informatius en valencià.

TELEVISIÓ

Actualitat

CANAL 7 TELEVALÈNCIA

Contertulià en el debat de política Ágora. Participació una vegada al mes en la tertúlia dirigida i presentada per Sylvia Costa.

MEDITERRÁNEO TV

Contertulià en el debat d'actualitat 'El Faro'. Participació una vegada per setmana en el debat d'actualitat dirigit i presentat per Germà Arroyo en aquesta televisió d'àmbit autonòmic.

Agost 2007 –

Fins al 2 de juliol

del 2010

TELE 7 CALDERONA.

Director de la cadena i presentador d'entrevistes i debats

· Com a director, m'he encarregat del personal, de setembre a desembre deL 2009 al capdavant d'una plantilla de 40 treballadors del grup autonòmic de Tele7; de la programació, així com de la direcció comercial. En Calderona aconseguírem impulsar un model de televisió sostenible, amb una varietat de programació que, al costat d'un bon treball comercial, vam poder acabar 2009, malgrat la crisi, facturant quasi un 40% més que en 2008. Al capdavant de Tele 7 Calderona vaig estar des del 6 d'agost de 2007 al 2 de juliol de 2010. En aqueix temps, aquesta cadena amb llicència de la TDT per a les comarques de l'Horta Nord, Camp de Morvedre i Camp de Túria, la posicionàrem com una de les més competitives en el fallit panorama de la TDT a la Comunitat Valenciana, aconseguint els 20 empleats i amb una graella en un 60% de producció pròpia, amb informatius i diversos programes d'entreteniment. Una de les apostes va ser la realització de documentals, alguns de la qualitat de 'Peregrinatio, Arte en las Ermitas de Sagunt', del que vam fer tres edicions i de qualitat realment extraordinària, 'Generación de Acero', 'Setmana Santa Saguntina: passió i tradició' i Tele 7 Calderona –Comercial Alyma, el seu nom fiscal- va guanyar un concurs públic organitzat per l'Ajuntament de Sagunt per a el 'disseny, enregistrament, producció i edició d'un audiovisual promocional turístic del municipi de Sagunt', com consta en l'expedient 26/09 del Departament de Patrimoni i Contractació. Inclòs en el Pla de Dinamització del Producte Turístic de Sagunt, l'adjudicació era de 36.206 euros més IVA. Entre altres documentals de qualitat amb els quals vam voler fer una televisió local i comarcal de qualitat, amb pocs mitjans. També es va fer sota la meua direcció i guió un documental sobre el Dia Internacional de la Sida.

· Com a presentador, he dirigit i presentat programes de debat, tertúlia i entrevistes en profunditat, en 'Tele 7 Calderona Debate', primer; i 'Más Madera Calderona' i 'Más Madera en profunditat', després. Es poden veure alguns d'ells en el meu blog 'El Mando a Mano' (http://perevalenciano.blogspot.com).

· Com a productor i guionista de diversos documentals de producció pròpia, una de les característiques d'aquesta cadena mentre l'he dirigida.

PREMSA

LAS PROVINCIAS

Octubre 2002 -

Juliol 2007 Director de l'edició comarcal del Camp de Morvedre

· Director de la edició diària de la delegació, a més de redactor de notícies de política i multitud d'articles d'opinió. Impuls, així mateix, de l'apartat comercial, amb 5 especials sobre Sagunt i la comarca, repartits en tota la Comunitat Valenciana, l'últim dels quals amb un total de 64 pàgines.

Maig 2000 –

Setembre 2002 Redactor de la secció de Política

· Redactor encarregat de les cròniques del Parlament valencià i del Partit Socialista. Vaig escriure sobre aquesta formació en un dels seus moments més convulsos, vaig anar a cobrir el XXXV Congrés Federal del PSOE en el qual va eixir triat secretari general José Luis Rodríguez Zapatero, així com el IX Congrés Regional del PSPV, on va ser triat secretari general Joan Ignasi Pla.

Desembre 1998 -

Abril 2000 Director edició de La Costera, La Vall d'Albaida i La Canal de Navarrés

· Director de l'edició diària de la delegació que vaig engegar amb tan sols 23 anys. A més de la direcció, redacció de notícies i articles d'opinió.

Novembre 1997 -

Novembre 1998 Redactor

· Redacció de notícies i reportatges en les seccions de Regió (pàgines dedicades als pobles valencians) i Societat (el que actualment és Comunitat Valenciana).

Juliol 1997 –

Setembre 1997 Becari

· Redactor en les seccions de Successos, Comunitat Valenciana i delegat de l'edició comarcal de la Ribera durant el mes de setembre, prova arran de la qual vaig ser contractat un mes més tard.

VALÈNCIA 7 DIES

Setembre 2007 -

Maig 2009 Crític de televisió

· Redactor d'articles analitzant les estrenes de programes en la televisió espanyola, les seues audiències, les novetats de la programació de les diferents cadenes.

FORMACIÓ ACADÈMICA

1993-1998 UNIVERSITAT CARDENAL HERRERA – CEU (VALÈNCIA)

· Llicenciat en Ciències de la Informació, Secció Periodisme.

IDIOMES

A més del valencià –amb el títol de Grau Mitjà- i el castellà, la meua llengua materna, domine el francès, italià i alemany (amb títol acreditatiu del B2 de l'Escola Oficial d'Idiomes de Sagunt) i el C1 d'anglés amb títol de la EOI de Sagunt, obtingut a setembre de 2016.

ITALIÀ: Nivell alt, parlat i escrit. Títol B2 en l'Escola Oficial d'Idiomes (EOI) de Sagunt aprovat al juny de 2010. Dos cursos en l'estranger, un de dues setmanes en Tiberius International de Rimini (Itàlia) a l'agost de 2009 i un altre de dues setmanes també en Tiberius Internacional de Rimini (Itàlia) a l'agost del 2012.

ANGLÉS: Nivell alt, parlat i escrit. Certificat d'Aptitud del Cicle Superior en Anglés de l'Escola Oficial d'Idiomes (equivalent al B2) i C1 després de l'any 2015-16. Tres cursos en l'estranger, un de dues setmanes a Londres, un altre d'un mes en Torquay (Gran Bretanya) i l'últim de dues setmanes en en el Kigns George International College de Toronto al juny de 2007. Actualment cursant el C2 en l'Escola d'Idiomes de Sagunt.

FRANCÉS: Nivell alt, parlat i escrit. Títol B2 en la EOI.

ALEMANY: Nivell alt, parlat i escrit. Títol B2 en la EOI.

VALENCIÀ/CATALÀ: Grau Mitjà per la Junta Qualificadora de Coneixements de Valencià.

CASTELLÀ: Natiu.

CURSOS I ALTRES

PROGRAMA DE MILLORA EMPRESARIAL: Curs de 250 hores de durada impartit per l'Escola de Negocis Lluís Vives entre el 22 de setembre i el 10 de novembre de 2008, amb el patrocini de la Conselleria d'Indústria, Comerç i Innovació de la Generalitat Valenciana i la Cambra de comerç de València.

PERIODISME EMPRENEDOR I CREACIÓ DE MITJANS DIGITALS. Seminari impartit per Oscar Delgado, president de l'Associació de Mitjans Digitals de la Comunitat Valenciana, de dues hores i organitzat per l'Associació Professional de Periodistes Valencians.

SEMINARI 'AL VOLTANT DELS ORÍGENS DE LA CULTURA DE MASSES'. Impartit i organitzat per l'Àrea d'Humanitats del CEU Sant Pablo.

CURS 'REDACCIÓ PERIODÍSTICA'. Impartit per Rafael Cerveró i duració de 20 hores.

Altres dades:

· 41 anys. Casat.

· Domini de Prémiere, Avid, Photoshop e Indesign.

· Carnet de conduir i vehicle propi

Categorías de la noticia

Otras noticias en El picudo

El alcalde socialista pierde un concejal pese a la ola favorable a su formación en toda España
La València del Siglo XXI no puede construirse bajo la planificación de una persona que representa a un grupo reducido de ciclistas

Otras noticias en sucesos

También se le han imputado los delitos de usurpación de identidad y usurpación de funciones públicas
El arrestado propinó golpes al coche y seguidamente le lanzó una botella
Comparte la noticia
Eventos y digitales valencianos, S.L. Todos los derechos reservados
-


Otros productos de Eventos y digitales valencianos, S.L.