Este sitio web utiliza cookies, además de servir para obtener datos estadísticos de la navegación de sus usuarios y mejorar su experiencia de como usuario. Si continúas navegando, consideramos que aceptas su uso. Puedes cambiar la configuración u obtener más información en nuestra política de cookies pulsando aquí.
Entendido
Iniciar búsqueda
Cerrar
PETRÉS

Pere Peiró, alcalde de Petrés: ''Volem que Petrés reviscole i torne a ser verd''

''La nostra intenció és convertir-lo en un poble on els vianants i els ciclistes siguen els protagonistes''
PERE VALENCIANO - 04/12/2017
Pere Peiró, alcalde de Petrés. FOTO M. M. Pere Peiró, alcalde de Petrés. FOTO M. M.
Quin balanç fa d'estos anys a l'alcaldia de Petrés, els primers d'un govern de Compromís?

Aquelles coses que tu no faces no les faran per tu. Això vol dir que estem deixant la nostra emprenta de transparència. Es nota que ha hagut un canvi. Per exemple, hi ha una nova sensibilitat cultural per parte de l'equip de govern, recolzant la banda de música i els 'educandos'. S'ha inaugurat la sala polivalent, on es pot fer tot tipus d'actes. Estem recolzant la creació d'una companyia de teatre i anem a continuar la programació de concerts a l'ermita que han tingut una gran acollida. Un poble amb cultura és un poble viu.


En què s'ha treballat fins ara?

En la millora en infraestructures per donar solucions al volumen de trànsit, com ha sigut la millora del Carrera La Cosa, creant places d'aparcament; el carrer l'Aljub de l'Horta, que s'ha ampliat; s'ha cobert la regadora de la Ronda Sud o Vora Sèquia; s'ha asfaltat la rotonda de l'entrada del poble fins l'Aljub del Castell.Plans de futur?

Pel que fa a infraestructures, es va a pavimentar l'avinguda del Baró de Petrés, es va a urbanitzar el carrer Camí del Baró dels Aguiló -únic carrer per arreglar al poble-; ampliació del carrer de les Escoles, que passarà de 4 a 9 metres d'ample i permetrà el doble sentit.Com està treballant per la recuperació del patrimoni?

Des de l'equip de govern uns dels punts importants és donar-li el valor que li correspon al patrimoni cultural i monumental que tenim al poble, sobretot volcats en la consolidació i restauració del castell del Baró d'Aguiló, on estem treballant en diversos fronts per poder aconseguir diferents subvenciones per la seua recuperació. S'ha aconseguit el pla director, subvencionat per la Diputació de València, que és el passaport per anar a qualsevol organisme provincial, nacional o europeu. L'objectiu final és posar-lo en valor i donar-li un ús, a banda de ser visitable. És somniar però anem a treballar per què es faça realitat. Podria ser un hotel o un celler, un lloc on celebrar esdeveniments, com concerts, exposicions... Actualment s'està treballant en un projecte de rehabilitació. Una de les inquietuts que és adquirir com a patrimoni per al poble la casa del Forn del Baró i per tal motiu estem en converses amb els propietaris.Un dels projectes més importants és el de la millora de la mobilitat
?

Sí. Estem treballant en un pla de mobilitat del trànsit en el que la idea de l'equip de govern és, per tal de millorar la vida quotidiana dels ciutadans, crear les millores necessàries en mobilitat. En aquest sentit, anem a fer de Petrés un poble peatonal, per i per als vinants i els ciclistes, tant els veïns com la gent que es visite. La nostra intenció és convertir-lo en un poble on els vianants i els ciclistes siguen els protagonistes absoluts, per a que gaudixquen dels nostres carrers, dels nostres restaurants, del nostre entorn mediambiental, en contacte amb la natura. Anem a peatonalitzar el nucli antic i crear carrils bici que enllaçaran amb Gilet i Sagunt. Es va a crear també un banc de terres, on van a recollir-se les peticions dels propietaris interessats en cedir les seues terres, com les persones vullguen explotar-les mitjançant acords entre propietaris arrendataris. L'Ajuntament va a fer de mitjà de comunicació. L'objectiu és que el terme reviscole i torne a ser verd.Com ha canviat el tracte amb la Diputació i la Generalitat?

Per part de la Generalitat, tenim tracte amb la Conselleria de Cultura on som molt ben rebuts per temes de patrimoni. Pel que fa a la Diputació de València, ens presta tant assistència tècnica com subvencions per a poder portar endavant els projectes. Es nota una sensibilitat especial cap als probles i comarques. S'han multiplicat les subvencions tenint en compte les necessitats reals de cada poble. Per primera vegada, Diputació i Generalitat han creat un Fons de Cooperació al 50% que en el nostre cas ha suposat sobre 49.000 euros per a despesa corrent i inversions. L'any passat tinguerem un conveni singular amb 65.000 euros per a rehabilitar el poliesportiu.

Categorías de la noticia

Otras noticias en Morvedre

L'exposició romandrà a la Casa Municipal de Cultura del Port de Sagunt del 16 d'octubre al 3 de novembre i a la Casa de Cultura Capellà Pallarés de Sagunt del 7 al 22 de novembre

Otras noticias en sucesos

La Policia Local de Paterna ha abierto diligencias penales contra el conductor del camión, que transportaba una viga de 40 metros de longitud y 35 toneladas de peso, por un presunto delito contra la seguridad vial
En su escrito de acusación el fiscal relata situaciones de maltrato desde diciembre de 2016
Comparte la noticia
Eventos y digitales valencianos, S.L. Todos los derechos reservados
-


Otros productos de Eventos y digitales valencianos, S.L.