Este sitio web utiliza cookies, además de servir para obtener datos estadísticos de la navegación de sus usuarios y mejorar su experiencia de como usuario. Si continúas navegando, consideramos que aceptas su uso. Puedes cambiar la configuración u obtener más información en nuestra política de cookies pulsando aquí.
Entendido
Iniciar búsqueda
Cerrar
LA BARONIA BAIXA

Petrés posa fi a dos anys sense cobertura en el municipi, Gilet i Albalat

L'antena instal·lada gràcies a les gestions de l'equip de govern de pere peiró comença a funcionar per a donar servei a més de 5.000 veïns de la zona
M. MARTÍNEZ - 12/01/2017
Nova antena a Petrés. EPDA Nova antena a Petrés. EPDA

L'Ajuntament de Petrés ha posat fi a l'aïllament que han patit durant dos anys més de 5.000 veïns del municipi, Gilet i Albalat dels Tarongers, que han estat tot aquest temps sense cobertura de telefonia mòbil. La nova antena instal·lada en el terme municipal de Petrés, concretament en els terrenys del dipòsit d'aigua potable que hi ha en la partida de la Rodana de la localitat, ja ha començat a funcionar gràcies a la gestió de l'equip de govern de l'alcalde de Compromís, Pere Peiró.

Segons ha comentat a El Periódico d'Ací el primer edil, "al mig any hem aconseguit desbloquejar aquesta situació que l'Ajuntament de Gilet no havia sigut capaç de solucionar".

En principi, només una companyia de telefonia mòbil ofereix servei a través d'aquesta antena, companyia que ha sigut l'encarregada d'instal·lar la infraestructura. No obstant açò, l'alcalde de Petrés ha comunicat que en un breu període de temps s'espera que se sumeixen altres companyies del sector i així poder oferir un millor servei a la ciutadania.

Els veïns de Gilet, Petrés i Albalat dels Tarongers es van quedar sense cobertura fa ja dos anys quan una sentència judicial va obligar a desmuntar l'antena que hi havia en la Urbanització La Pau del municipi de Gilet. Des de llavors, l'Ajuntament de Gilet ha intentat en reiterades ocasions arribar a acords amb propietaris de terrenys per a poder situar noves antenes que donaren servei a la localitat i als municipis veïns de Petrés i Albalat dels Tarongers, que també es van veure afectats per la falta de cobertura.

No obstant açò, l'oposició dels veïns davant la incertesa que genera davant la salut pública les ones que emeten les antenes i repetidors de telefonia mòbil ha impedit a l'Ajuntament de Gilet solucionar aquesta situació. Fins i tot es va comptar amb l'assessorament d'un enginyer industrial de la Universitat Politècnica (UP) i es va parlar de diversos emplaçaments per a situar dues noves antenes, però l'acord amb els propietaris i els veïns pròxims a les zones afectades no va arribar a bon port.

Va ser llavors quan el Consistori de Petrés va prendre el bou per les banyes i va començar les negociacions per a acabar amb la problemàtica que ha suposat vertaders quebraderos de cap per als veïns d'aquests tres municipis de la Baronia Baixa. En aquesta ocasió, veïns pròxims a la partida de la Rodana també van denunciar els possibles efectes nocius que pot suposar les antenes de telefonia mòbil, però un informe de tècnics de la Diputació de València, sol·licitat per l'Ajuntament de Petrés, ha assegurat que la infraestructura "no suposa un perill per als residents".

Categorías de la noticia

Otras noticias en Morvedre

Supuestamente dos hombres salieron corriendo tras realizarle tocamientos no consentidos
Con su pistacho mediterráneo, turrón italiano y chocolate blanco

Otras noticias en sucesos

En su escrito de acusación el fiscal relata situaciones de maltrato desde diciembre de 2016
El único procesado en esta causa, el yerno de la víctima Miguel López, será juzgado por un tribunal popular formado por seis mujeres y tres hombres
Comparte la noticia
Eventos y digitales valencianos, S.L. Todos los derechos reservados
-


Otros productos de Eventos y digitales valencianos, S.L.