Segons ha declarat el President, “davant les afirmacions d’alguns grups, que ja han manifestat que no hi participaran, els recorde que amb esta reunió es dóna compliment al punt quart de la Declaració Institucional del 5 d’abril passat. En eixe apartat diu que s’ha de convocar als diputats i senadors en una trobada, en el marc del 25 d’Abril, per a traslladar-los les qüestions referides i coordinar accions per revertir esta situació injusta”.

“La Declaració Institucional del passat 5 d’abril, com totes les declaracions, estava signada per tots els grups i un dels punts era fer la reunió, la qual cosa s’ha fet i es realitzarà a les 11 hores del matí estiga qui estiga”, ha informat el President del parlament valencià.

La programació d’actes del 25 d’Abril, Dia de les Corts Valencianes és la següent:

11.00 hores: Reunió amb diputats, senadors valencians i grups parlamentaris de les Corts a l’hemicicle (L’acte es retransmetrà en directe per la pàgina web de les Corts)

12.00 hores: Acte institucional a l’Andana de les Corts, amb el lliurament de l’Alta Distinció Francesc de Vinatea i el primer Premi Guillem Agulló.

13.00 hores: Lectura de la Declaració Institucional de les Corts del 5 d’abril a la porta del Palau dels Borja, amb presència d’entitats i col·lectius de la societat civil valenciana.