Este sitio web utiliza cookies, además de servir para obtener datos estadísticos de la navegación de sus usuarios y mejorar su experiencia de como usuario. Si continúas navegando, consideramos que aceptas su uso. Puedes cambiar la configuración u obtener más información en nuestra política de cookies pulsando aquí.
Entendido
Iniciar búsqueda
Cerrar
ALAQUÀS

Protegint la garrofera centenària d'Alaquàs

Actualment s'han dut a terme les tasques de condicionament per garantir la perdurabilitat d'aquest exemplar amb història
REDACCIÓ - 26/04/2019
Garrofera centenària d Garrofera centenària d"Alaquàs

Amb l'objectiu de presenvar el patrimoni verd d'Alaquàs, els equips de manteniment i jardineria han dut a terme, durant els últims dies, noves tasques en matèria mediambiental. Concretament s'ha treballat en la millora i condicionament d'un exemplar de garrofera centenària que es troba ubicat al Camí Mas del Moret, a Alaquàs.

Després d'estudiar l'estructura d'aquest exemplar de grans dimensions, s'ha procedit a la neteja de la seua copa, per a la que ha sigut necessària la poda d'alqunes de les seues branques. Unes tasques que han permés donar millor visibilitat al tronc de l'arbre.

A més, durant els treballs de manteniment han sigut substituïdes les antigues cintes de subjecció que dificultaven el seu creixement. Per ajudar a l'exemplar a suportar el seu propi pes, s'ha reforçat el tronc amb un braç de fusta amb forma de"T".

Referències històrica

Entre els documents elaborats per l'historiador Alaquaser Rafa Roca, trobem un article d'opinió titulat "Elogi d'una garrofera" que va ser publicat al diari Levante-EMV el 5 de gener de 2019. Entre les seues línies es fa referència al volum de Quaderns d'Investigació de l'any 2002, en el que Albert Fort i Enrique Martínez analitzaven els primers documents que parlaven sobre el cultiu de garroferes al nostre municipi. L'episodi ens recondueix a l'any 1577, on es parlava de les garroferes situades al polígon del Bovalar d'Alaquàs, on actualment es situa el nostre exemplar centenari.

Categorías de la noticia

Otras noticias en L´H. Sud

El proyecto incluye mejoras en el vestuario, regularización del pavimento del graderío, así como la colocación de mallas de fondos
El Torneo de Ajedrez “Vila de Mislata” reúne a algunos de los mejores jugadores de este deporte

Otras noticias en sucesos

El joven de 21 años detenido este domingo después de haber dado supuestamente un paliza con un palo a su novia de 17 años en la localidad valenciana de Torrent y que poco después pasó a disposición judicial ha ingresado ya en prisión
Comparte la noticia
Eventos y digitales valencianos, S.L. Todos los derechos reservados
-


Otros productos de Eventos y digitales valencianos, S.L.