Es podrán seguir este diumenge a partir de les 12:00 h per la televisió i la web /EPDA El diumenge, 21 de juliol, el Palau de la Música de València acull els concerts de la Secció d’Honor del 136é Certamen Internacional de Bandes de Música Ciutat de València (CIBM).
Enguany, per primera vegada, À Punt retransmet tots els concerts de l’última jornada de la competició, la corresponent a la Secció d’Honor. En esta secció participen les cinc bandes de música més prestigioses, totes de la Comunitat Valenciana.
Es tracta del concurs de bandes més antic i amb més projecció dels que se celebren al món. Cada any hi participen uns 3.500 músics en quatre categories: tercera, segona, primera i la d’honor.
José Luis Moreno, regidor d'Acció Cultural, Patrimoni i Recursos Culturals de València, ha agraït a À Punt el compromís pel Certamen Internacional de Bandes: "Cal apostar per les nostres bandes i per la tradició i que arribe a tots els racons de la Comunitat Valenciana". I ha conclòs que "amb esta retransmissió portarem a totes les llars la major qualitat de les nostres bandes".
Per la seua banda, el director general d’À Punt, Alfred Costa, ha destacat que “per a la televisió pública és un plaer que els valencians puguen veure per la seua televisió en directe el certamen. A més estem orgullosos de poder fer difusió mundial de les nostres bandes de música a través de les plataformes digitals”.
La retransmissió dels concerts es farà en l’horari següent:
12:00 h Banda Simfònica Unió Musical de Llíria (directe)
15:15 h Ateneu Musical Schola Cantorum de la Vall D’uixó (diferit)
16:30 h Centre Instructiu Musical l’Harmònica de Bunyol (diferit)
17:30 h Societat Instructiva Unió Musical de Tavernes de la Valldigna (directe)
19:30 h Societat Musical l’Artística de Bunyol (directe)
Cada banda haurà d’interpretar una obra obligatòria, un pasdoble i una obra de lliure elecció. L’obra obligatòria és L’arbre blanc de Pere Vicalet. Esta obra fa referència a un arbre que és símbol de fe i resistència del poble de Gata de Gorgos. Es tracta de l’àlber que va protegir els hàbitats d’este poble de la Marina Alta durant el setge francés del 1812. L’autor, Pere Vicalet, és director, compositor i artista digital, i també professor de Sonologia al Laboratori d’Electroacústica del CSM València.
El CIBM està organitzat per l’Ajuntament de València, el Certamen Internacional de Bandes de Música i el Palau de la Música de València.
Comparte la noticia
Categorías de la noticia