Este sitio web utiliza cookies, además de servir para obtener datos estadísticos de la navegación de sus usuarios y mejorar su experiencia de como usuario. Si continúas navegando, consideramos que aceptas su uso. Puedes cambiar la configuración u obtener más información en nuestra política de cookies pulsando aquí.
Entendido
Iniciar búsqueda
Cerrar
QUART DE POBLET

Quart de Poblet és triat per a ser pilot del projecte Fuga-0 de detecció primerenca d'avaries en la xarxa d'aigua

La innovadora tecnologia detecta i localitza geogràficament qualsevol anomalia gràcies a l'ús de microsectors virtuals i al seguiment dels valors hidràulics
REDACCIÓ - 06/06/2019
Operari Operari

L'Ajuntament de Quart de Poblet acollirà el pilot del projecte Fuga-0, un avançat procediment que permet la detecció i localització primerenca de fugues d'aigua en xarxes de proveïment. Gràcies a l'ús d'una sèrie de microsectors virtuals de la xarxa i del seguiment dels valors hidràulics a travésde cabalímetres, el sistema permet detectar qualsevol anomalia en el flux de l'aigua i localitzar-la geogràficament.

Es tracta d'una iniciativa d'I+D+I finançada pel Centre per al Desenvolupament Tecnològic Industrial (CDTI), dependent del Ministeri de Ciència, Innovació i Universitats, que està desenvolupant Global Omnium des de juny de 2017.

El primer tinent d'alcalde i regidor de Sostenibilitat, Juan Medina, ha assegurat que "formar part d'aquest projecte ens permetrà continuar creixent com una ciutat intel·ligent i sostenible, ja que podrem evitar el malbaratament d'aigua per culpa d'avaries. A més, estem parlant fins a de la detecció de xicotetes fugues i tot això sense afectar la qualitat de l'aigua en la xarxa".

El lloc triat per a aquesta prova pilot ha sigut el sector del poliesportiu municipal, en el qual s'han triat estratègicament tres ubicacions per a col·locar els cabalímetres que mesuraran el nivell del pas de l'aigua. Aquests cabalímetres no afectaran la capacitat de transport de l'aigua en la xarxa ja que es col·locaran en "by-pass". En concret, els punts són carrer Jesús Morante y Borrás amb avinguda Ramón y Cajal; avinguda Antic Regne de València, 26 i carrer Joanot Martorell amb Azorín.

Es tracta d'un punt idoni ja que la pràctica totalitat d'abonats disposen de telelectura i, a més, el sector presenta un bon rendiment hidràulic pel que no s'esperen anomalies que pogueren distorsionar els resultats de les proves de camp. Els avanços tecnològics amb els quals està dotat el servei permeten ja minimitzar les fugues, l'objectiu ara és arribar a la Fuga-0.

D'aquesta manera, amb una experiència sobre una xarxa pilot real permetrà validar el procediment dut a terme, recolzant-se en la instrumentació en camp i en l'ús de diferents models, tant hidràulics com d'intel·ligència artificial.

Categorías de la noticia

Otras noticias en L´H. Sud

El acondicionamiento de la parcela de Parc Central es una de las actuaciones que se incluyen en la lista de Inversiones Financieramente Sostenibles
Esta iniciativa permitirá un ahorro anual del 3% sobre el total del consumo eléctrico, se ha instalado en el Hospital y nueve Centros de Salud, esta iniciativa permitirá un ahorro anual del 3% sobre el total del consumo eléctrico

Otras noticias en sucesos

También se le han imputado los delitos de usurpación de identidad y usurpación de funciones públicas
Un total de 37 personas han muerto ahogadas en lo que va de año en espacios acuáticos de la Comunitat Valenciana, lo que representa el 13'8 % de las muertes por ahogamiento en España y supone quince fallecidos más que el año pasado, en que murieron 22 personas

Comparte la noticia
Eventos y digitales valencianos, S.L. Todos los derechos reservados
-


Otros productos de Eventos y digitales valencianos, S.L.