Este sitio web utiliza cookies, además de servir para obtener datos estadísticos de la navegación de sus usuarios y mejorar su experiencia de como usuario. Si continúas navegando, consideramos que aceptas su uso. Puedes cambiar la configuración u obtener más información en nuestra política de cookies pulsando aquí.
Entendido
Iniciar búsqueda
Cerrar
RIBA-ROJA

Riba-roja convoca els Premis EcoRiba 2019 per fomentar el respecte ambiental

Un únic guanyador de cada categoria rebrà 1.500 euros en total
REDACCIÓN - 12/02/2019
Riba-roja de Túria./epda Riba-roja de Túria./epda

L'embranzida que ha mamprès la importància de conservar i protegir l'entorn natural de Riba-roja al llarg d'esta legislatura ha portat a l'organització i celebració dels Premis EcoRiba 2019 en tots els sectors de la nostra societat. Així, s'hi podran presentar iniciatives ambientals al sector empresarial relacionats amb l'economia circular; en l'educatiu amb programes escolars o treballs que contribuesquen a augmentar-ne la conscienciació ambiental i la regeneració del paisatge; el sector urbà amb projectes de desenvolupament urbà que hi posen en valor el paisatge.

A més a més, també està prevista la categoria de la conscienciació ambiental en l'aspecte social amb propostes amb una vocació social clara i una defensa i protecció del medi ambient adients al tema tractat; i, finalment, cal destacar la categoria de la comunicació, amb un reconeixement dels projectes en matèria de difusió mediambiental en Riba-roja de Túria.

Els membres del jurat encarregat de decidir els guanyadors dels preis en cadascuna de les categories seran el regidor de Medi Ambient de Riba-roja de Túria, un tècnic del departament de Medi Ambient, una persona del projecte nomenada per l'alcaldia, tres especialistes de l'àmbit universitari i, finalment, l'alcalde o la persona en qui es delegue esta funció.

Els aspirants en cada categoria hauran de complir una sèrie de requisits obligatòries per presentar-s'hi. Pel que fa a EcoRiba circular, hauran de ser-hi empreses amb seu a Riba-roja que hagen implantat accions al respecte, amb una quantificació concreta, com ara eficiència energètica, reducció, reutilització, reciclatge de residus i reducció d'emissions de CO2.

Pel que fa a l'EcoRiba educatiu, cal destacar que s'hi podran presentar els centres educatius de la localitat o empreses dedicades a este sector amb projectes desenvolupats a Riba-roja, amb un programa rigorós i rellevant en l'ensenyament de la protecció ambiental, tot amb una durada d'un any i amb una anàlisi sobre els resultats obtinguts al llarg d'eixe període.

L'EcoRiba paisatge premiarà els treballs i projectes públics o privats que en destaquen la seua posada en valor del paisatge i la seua transcendència social. En l'EcoRiba Honorífic podran ser-hi candidats els particulars, els centres ocupacionals i educatius, associacions, ONG, fundacions i altres col·lectius socials amb seu a Riba-roja que hagen desenvolupat accions durant 2018 i que en destaquen per la seua originalitat, l'eficàcia i la participació ciutadana.

Finalment, hi ha l'EcoRiba Difusió adreçat als mitjans de comunicació en l'àmbit estatal que hagen desenvolupat accions en matèria de difusió en temes mediambientals d'interès.

El jurat tindrà en compte a l'hora de jutjar els treballs que s'hi presenten d'acord a uns criteris com ara la innovació, l'originalitat i l'impacte que tinga sobre la societat i una cura adient al medi ambient. Si els treballs no aconsegueixen els paràmetres mínims exigibles, aleshores el jurat podrà declarar desert la categoria.

L'alcalde de Riba-roja de Túria, Robert Raga, ha destacat la importància dels premis "perquè suposa una conscienciació sobre la nostra societat, en diversos sectors estratègics, en l'estima i en la protecció del medi ambient, per a la qual cosa cal fer un esforç entre tots per aconseguir uns paràmetres que ens permeten avançar en al defensa del nostre entorn, a l'escola, a les empreses, als mitjans de comunicació o a les associacions i entitats, entre d'altres".

Categorías de la noticia

Otras noticias en C. Túria

La decisión fue tomada tras una reunión de la ejecutiva local celebrada el pasado martes

Otras noticias en sucesos

También se le han imputado los delitos de usurpación de identidad y usurpación de funciones públicas
La víctima les había robado dinero y heroína que guardaban en la casa
Comparte la noticia
Eventos y digitales valencianos, S.L. Todos los derechos reservados
-


Otros productos de Eventos y digitales valencianos, S.L.