Este sitio web utiliza cookies, además de servir para obtener datos estadísticos de la navegación de sus usuarios y mejorar su experiencia de como usuario. Si continúas navegando, consideramos que aceptas su uso. Puedes cambiar la configuración u obtener más información en nuestra política de cookies pulsando aquí.
Entendido
Iniciar búsqueda
Cerrar
EDUCACIÓ

Ribó destaca la sintonia dels principis del feminisme amb els de la Universitat Popular de València

L'alcalde de València ha participat en l'obertura de les Jornades Tècniques Nacionals d'Universitats Populars de la Federació Espanyola FEUP
REDACCIÓ - 06/04/2019
Ribó participa en les jornades educatives. EPDA Ribó participa en les jornades educatives. EPDA

«A València tenim l'orgull de tindre una de les Universitats Populars més antigues d'Espanya. Enguany hem celebrat el 116 aniversari i ens satisfà mantindre vius alguns dels seus principis fundacionals que, a més, estan tan en sintonia amb el feminisme, com són el pensament crític, la defensa de la igualtat i l'impuls de la participació social». L'alcalde ha subratllat els fonaments de la UP de València durant l'obertura de les Jornades Tècniques Nacionals d'Universitats Populars de la Federació Espanyola, FEUP.

Acompanyat per la vicepresidenta de la Universitat Popular, Isabel Lozano, l'alcalde ha pres part en l'acte d'inici d'estes jornades especialitzades, que se celebren al Centre Cultural La Nau, de la Universitat de València, sota el lema «Les Universitats Populars espais feministes de vida i dignitat. Dones del segle XXI».

Ribó ha destacat el suport del Govern municipal de València a «la construcció de les universitats populars com a espais feministes», i ha recordat que, des de l'inici del mandat, «hem posat el feminisme en el centre de l'acció de la UP de diferents maneres: la UP té responsabilitats assignades en l'últim Pla Marc d'Igualtat municipal (2018-19); tambièn s'ha obert una àrea específica de Feminisme i Igualtat dins de la programació anual de cursos i tallers; i s'ha formalitzat la celebració anual de l'aniversari de la UP posant el focus en les dones, sota els lemes «Elles pensen», en 2017; «Elles creen», en 2018; i «Elles qüestionen», en 2019, per a conéixer, impulsar i reconéixer l'aportació de les dones i el pensament feminista».

L'acte d'obertura de les jornades ha comptat amb la intervenció del subdirector general d'Innovació i Qualitat Educativa de la Generalitat, Josep Lluís Ribes Ros; la directora de l'Institut de la Dona i per a la Igualtat d'Oportunitats, Rocío Rodríguez Prieto; i la presidenta de la Federació Espanyola d'Universitats Populars (FEUP), Mónica Calurano Vellarino. Durant les jornades es preveu inaugurar l'Escola Feminista Estatal 'Paca Aguirre'.

L'alcalde de València ha definit les universitats populars com a «espais per al creixement personal i social, i també espais per a la igualtat», i ha valorat «el paper dels seus formadors i formadores que, amb enorme vocació, alimenten cada dia l'aprenentatge, la convivència i la construcció de ciutadania en els nostres centres».

Així mateix, ha destacat l'alcalde l'àrea de treball oberta en la Universitat Popular de València en connexió amb la Capitalitat Mundial de l'Alimentació Sostenible, que la nostra ciutat va exercir l'any 2017, i que ha deixat com a llegat, entre altres accions i iniciatives, el futur Centre Mundial per a l'Alimentació Sostenible, CEMAS, amb el suport de l'ONU i de la FAO. «La universitat popular no pot quedar-se quieta perquè en el seu sentit està el caminar amb els temps i amb les seues gents», ha conclòs Joan Ribó.

Categorías de la noticia

Otras noticias en València

La mala noticia del encuentro ha sido la lesión en el tobillo de Joao Félix
La exposición se completa con una muestra fotográfica de los presidentes y las Falleras Mayores de las 13 fallas que componen la Federación

Otras noticias en sucesos

El PSOE elige Paterna por contar su cementerio con más de setenta fosas comunes con los restos de 2.238 represaliados del franquismo
Atacaron desde la cuenta de la UJI a la alcaldesa de Castelló, Amparo Marco, que denunció los hechos
Comparte la noticia
Eventos y digitales valencianos, S.L. Todos los derechos reservados
-


Otros productos de Eventos y digitales valencianos, S.L.