Este sitio web utiliza cookies, además de servir para obtener datos estadísticos de la navegación de sus usuarios y mejorar su experiencia de como usuario. Si continúas navegando, consideramos que aceptas su uso. Puedes cambiar la configuración u obtener más información en nuestra política de cookies pulsando aquí.
Entendido
Iniciar búsqueda
Cerrar
INFRAESTRUCTURES

Ribó signa el conveni per a la creació de l'estació intermodal Font de Sant Lluís

Joan Ribó: "Esta estació ha de ser clau en el desenvolupament de València com a node logístic del Corredor Mediterrani"
REDACCIÓN - 25/04/2019
Tren en moviment. .FOTO ARXIU Tren en moviment. .FOTO ARXIU

L'alcalde de València, Joan Ribó, va signar ahir el conveni de cooperació entre l'Ajuntament de València, el Ministeri de Foment i la Conselleria d'Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori de la Generalitat per a la realització de les aportacions de sòl i financeres necessàries que permet la creació de la Terminal Intermodal i Logística de València Font de Sant Lluís.

«Esta estació ha de ser clau en el desenvolupament de València com a node logístic del Corredor Mediterrani. Serà una peça clau per a la creació d'ocupació a la nostra ciutat i per al desenvolupament econòmic sostenible d'esta», va assegurar l'alcalde de València, Joan Ribó.

Segons va explicar l'alcalde, «el desenvolupament de la Terminal Intermodal contempla els accessos terrestres que garanteixen l'accessibilitat viària i ferroviària de la terminal a les xarxes generals d'infraestructures de transport, els vials que possibiliten la integració de servicis i la connectivitat entre la nova terminal, la terminal existent, Mercavalència i el Port de Valéncia, així com un mòdul per a operacions de càrrega i descàrrega, i un centre integrat de servicis».

L'Ajuntament, el Ministeri de Foment, i Ports de l'Estat seran els responsables d'impulsar les actuacions necessàries del projecte. Respecte a les diferents contribucions, ADIF aportarà 38.502 metres quadrats sobre els quals s'alçarà part de la Terminal Intermodal i Logística, així com el finançament per a actualitzar els estudis i projectes, la licitació i la contractació de l'execució de les obres per un import de 8,5 milions d'euros.

Per part de l'Autoritat Portuària de València (APV), es finançarà amb 15 milions d'euros part de les obres, amb càrrec al Fons Financer d'Accessibilitat Terrestre, mentre que la Generalitat aportarà la totalitat dels terrenys ja expropiats i sobre els quals es desenvoluparà la Terminal Intermodal i Logística.

Entre tots dos organismes, l'import màxim total per al finançament de les actuacions corresponents al projecte serà de 23,5 milions d'euros, distribuïts per part d'ADIF en quatre anys (200.000 euros en 2019, 2,3 milions d'euros en 2020 i 3 milions en 2021 i 2022) i de l'APV en cinc anys (3 milions d'euros cada any fins a 2023).

Així mateix, amb la finalitat de dur a terme la supervisió i control de la gestió de la terminal, les parts podran crear un òrgan de cooperació. La comercialització i explotació es farà mitjançant processos de licitació pública gestionats per ADIF.

En este sentit, per vetlar pel compliment de les obligacions assumides, es crearà una Comissió de Seguiment formada per dos representants per part de l'Ajuntament, pel Grup Foment, que comptarà amb quatre representants: un del Ministeri de Foment, un d'ADIF, un de Ports de l'Estat i d'altre de l'APV; i per part de la Generalitat, dos representants de la Conselleria d'Obres Públiques. Els membres de la Comissió es reuniran almenys una vegada cada sis mesos, a més de reunions periòdiques quan ho requerisquen els assumptes a tractar o ho sol·licite alguna de les parts.

Categorías de la noticia

Otras noticias en València

Después de haber permanecido concentrado durante toda la semana en El Saler, con dobles sesiones de trabajo, el Levante jugará el primero de los siete amistosos que ha programado para la pretemporada
El primer desplazamiento del Valencia será a la pista del Olympiacos en la segunda jornada, el 11 de octubre

Otras noticias en sucesos

El PSOE elige Paterna por contar su cementerio con más de setenta fosas comunes con los restos de 2.238 represaliados del franquismo
Una de las víctimas estuvo un día en el hospital en observación
Comparte la noticia
Eventos y digitales valencianos, S.L. Todos los derechos reservados
-


Otros productos de Eventos y digitales valencianos, S.L.