Este sitio web utiliza cookies, además de servir para obtener datos estadísticos de la navegación de sus usuarios y mejorar su experiencia de como usuario. Si continúas navegando, consideramos que aceptas su uso. Puedes cambiar la configuración u obtener más información en nuestra política de cookies pulsando aquí.
Entendido
Iniciar búsqueda
Cerrar
PICANYA

Ricardo Bastid, un art per a la memòria exposa a Picanya

La mostra de pintura podrà visitar-se del 31 de març al 12 d'abril
REDACCIÓ - 30/03/2017
Ricardo Bastid amb una de les seues obres. EPDA Ricardo Bastid amb una de les seues obres. EPDA
El pintor i escriptor Ricard Bastid i Peris, va nàixer a València el 19 de setembre de 1919  i morí en un tràgic accident  a Buenos Aires el 23 de maig de 1966, en la plenitud de la seua maduresa personal i artística. La seua inesperada mort en el exili ha suposat la seua permanència en un fosc racó de la història de la nostra cultura. Va ser un dels intel·lectuals compromessos sorgits de la República. La seua lleialtat a uns principis ètics, ideològics i democràtics, li van conduir a prendre les armes en defensa de la legalitat republicana. Després de la derrota en la guerra civil, va lluitar contra el règim en la clandestinitat. Como a conseqüència, fou perseguit  políticament, empresonat i finalment va haver de partir a l'exili.  Va escriure articles polítics, assajos d'estètica i obres literàries testimonials, però fou sobretot en la pintura on va aconseguir plasmar totes les seues  inquietuds amb un estil molt personal.Retratista del sofriment El mèrit del conjunt de la seua obra – tot i deixant a un costat consideracions purament artístiques o literàries – no és només la seua capacitat multidisciplinària, sinó el seu gran valor testimonial, tot i descrivint el drama humà generat per la guerra civil i captant amb sinceritat les inquietuds d'una generació truncada. 
La present  mostra té com a finalitat tant rescatar la memòria històrica col·lectiva com la figura de l'autor. Les obres de Bastid es podran veure a la Sala Municipal d'Exposicions del 31 de març al 12 d'abril.

Categorías de la noticia

Otras noticias en L´H. Sud

Esta iniciativa permitirá un ahorro anual del 3% sobre el total del consumo eléctrico, se ha instalado en el Hospital y nueve Centros de Salud, esta iniciativa permitirá un ahorro anual del 3% sobre el total del consumo eléctrico
40 jóvenes realizan trabajos de conservación del medio ambiente y rutas de vigilancia para evitar incendios

Otras noticias en sucesos

El presunto autor se entregó en dependencias policiales poco después de lo sucedido en Gandía
De momento se desconoce el estado de los heridos, ya que los efectivos sanitarios y de emergencia trabajan aún en el lugar de los hechos
Comparte la noticia
Eventos y digitales valencianos, S.L. Todos los derechos reservados
-


Otros productos de Eventos y digitales valencianos, S.L.