Este sitio web utiliza cookies, además de servir para obtener datos estadísticos de la navegación de sus usuarios y mejorar su experiencia de como usuario. Si continúas navegando, consideramos que aceptas su uso. Puedes cambiar la configuración u obtener más información en nuestra política de cookies pulsando aquí.
Entendido
Iniciar búsqueda
Cerrar
SAGUNT

Sagunt acull la primera edició de l'Sport & Education Summit

El Casal Jove del Port de Sagunt i el poliesportiu José Veral són les seus d'este esdeveniment esportiu i educatiu de caràcter nacional
REDACCIÓN - 04/04/2019
Acto de presentación Acto de presentación

Sagunt ha presentat este dimecres, 3 d'abril, a les 17 h en el Casal Jove del Port de Sagunt, la primera edició de l'Sport & Education Summit, un esdeveniment pioner i de caràcter nacional amb un format innovador, en el qual la teoria i la pràctica se succeiran en les diferents activitats proposades, reforçades amb persones rellevants del món de l'esport que aportaran els seus punts de vista. Este esdeveniment està organitzat per l'entitat Gesto Deportivo i l'Ajuntament de Sagunt, a través de la regidoria d'Esports, i amb la col·laboració d'altres entitats públiques com la Generalitat Valenciana, la Diputació de València, la Federació Valenciana de Municipis i Províncies, així com universitats o empreses privades, entre d'altres.


En esta trobada, professionals reconeguts de l'àmbit esportiu com periodistes esportius, esportistes d'elit, representants institucionals, entrenadors, psicòlegs esportius, etc., es donaran cita amb l'objectiu de conversar, debatre i proposar accions per al foment de l'esportivitat i prevenció de la violència en l'esport en edat escolar.


El que es pretén és "reflexionar sobre la influència que tenen els diferents agents que envolten els jóvens esportistes i la influència que exercixen els esportistes d'elit, mitjans de comunicació, institucions o els agents directes com pares o entrenadors". 

A més, el programa pretén entrenar les emocions a través de la pràctica esportiva. "És interessant disposar de ferramentes que permeten entrenar els valors durant la pràctica esportiva dels jóvens esportistes, per això, s'han dut a terme diferents accions per a entrenar les emocions", ha explicat el director executiu de Sport & Education Summit, Alfredo Sáenz.


L'acte d'obertura ha estat a càrrec del director executiu de l'Sport & Education Summit, Alfredo Sáenz; del president del Col·legi Oficial de Llicenciats en Educació Física i l'Esport de la Comunitat Valenciana, José Luis Herreros; l'alcalde de Sagunt, Quico Fernández; del delegat d'Esports, Miguel Chover; i del president de la Diputació de València, Toni Gaspar.

 La benvinguda a la presentació de l'esdeveniment ha sigut impartida pel monologuista Gabriel Gutiérrez, que ha enfocat el foment de l'esportivitat i la prevenció de la violència d'una forma prudent, distesa i seriosa. A l'acte també assistiren altres membres de la Corporació Municipal.


L'alcalde de Sagunt, Quico Fernández, ha iniciat la seua intervenció distingint entre "esport" com a pràctica d'una activitat física, individual o de grup. I "deport", com a entreteniment, esbarjo i diversió. I ha afegit que a més de la cultura i les activitats que es realitzen en el municipi "hi ha una altra cosa que ens caracteritza com és l'esport". "El fet d'enfocar l'esport no solament des del punt de vista competitiu, sinó des del punt de vista de la convivència, educació, civisme, solidaritat i generositat, aporta un valor, uns continguts positius, a l'esport que fan que la nostra ciutat siga millor", ha assenyalat.


Fernández esmenta que en l'educació dels més xicotets a més de les escoles, instituts i famílies també influïx l'esport. "Amb l'esport es divertixen i poden assumir i assimilar millor eixes pràctiques que considerem que són més positives com la no-violència, el respecte, l'ajuda, la generositat, la solidaritat. Això és importantíssim. Per això, estos programes són absolutament necessaris perquè, entre tots, i des de l'esport puguem millorar eixes actituds, no solament en els practicants, també en els espectadors. En definitiva, educar des de l'esport pot ser tant o més efectiu, o almenys a un nivell semblant, que a les escoles o en les famílies, perquè és un àmbit en el qual els practicants es troben a gust, es divertixen i, per tant, assimilen molt millor allò que nosaltres volem que s'assimile".


L'alcalde ha finalitzat donant l'enhorabona al projecte i desitjant que tinga continuïtat "estiga qui estiga perquè crec que és una manera de contribuir al fet que esta ciutat siga molt més amable".


Per la seua banda, el regidor d'Esports, Miguel Chóver, ha declarat que "per a la regidoria d'Esports és un vertader honor poder fer este congrés, esta Summit, és la primera vegada que es fa i esperem que isca bé".


Chóver ha afirmat que si és necessari repetir el programa es farà "perquè la gent evoluciona, va avançant i canviant i, per tant, és necessari cada dia avançar en això". La intenció de Summit era fomentar l'esportivitat i "la prevenció de la violència en l'esport. Crec que és vital perquè xiquets i xiquetes que practiquen esport ho facen en les millors condicions".


Alfredo Sáenz ha indicat que "el fet de no promocionar comportaments d'esportivitat és un vertader problema. El que pretenem promocionar amb el programa que hem dut a terme són comportaments d'esportivitat, previndrem la violència, fomentar i desenvolupar comportaments esportius i entrenar comportaments d'esportivitat en els diferents agents que envolten als joves esportistes".


El psicòleg esportiu, David Llopis, actualment professor de la Universitat de la Florida de València i director de la residència del Llevant U.E., ha realitzat la ponència inaugural, referint-se a l'esport com una ferramenta de desenvolupament integral per a les i els jóvens esportistes. Per a finalitzar l'esdeveniment, s'ha comptat amb un taller teatral a càrrec dels equips que durant la temporada 2018-2019 han participat en el Programa 'Deportivity Escolar' per al foment de l'esportivitat proposat per l'Ajuntament de Sagunt.


El departament d'Esports de l'Ajuntament de Sagunt i Gesto Deportivo venen desenvolupant el programa 'El foment de l'esportivitat i prevenció de la violència en l'esport'. Per este motiu, Sagunt s'ha convertit en la seu d'este esdeveniment esportiu que se centra en l'esport com a part essencial de l'educació. Per això, durant els dos dies que dure la Summit, es combinaran ponències impartides per professionals acadèmics de reconegut prestigi, amb activitats pràctiques i lúdiques orientades a fomentar l'esportivitat i previndre la violència en l'esport en edat escolar.


Categorías de la noticia

Otras noticias en Morvedre

El Faro de Canet d'En Berenguer acogerá el miércoles 30 de octubre el evento, que reunirá a unas 500 personas
El objetivo es mejorar la calidad de vida de las personas con enfermedades vinculadas a la obesidad

Otras noticias en sucesos

El único procesado en esta causa, el yerno de la víctima Miguel López, será juzgado por un tribunal popular formado por seis mujeres y tres hombres
La operación, culminada en Valladolid, se inició en Alicante
Comparte la noticia
Eventos y digitales valencianos, S.L. Todos los derechos reservados
-


Otros productos de Eventos y digitales valencianos, S.L.