Este sitio web utiliza cookies, además de servir para obtener datos estadísticos de la navegación de sus
usuarios y mejorar su experiencia de como usuario. Si continúas navegando, consideramos que aceptas su
uso.
Puedes cambiar la configuración u obtener más información en nuestra política de cookies pulsando aquí.
Demà dimecres 10 de febrer les Corts Valencianes aprovaràn fer de Sagunt Capital Valenciana de la Romanització. L'Ajuntament saguntí ha preparat una "performance" junt a l'associació Saguntum Civitas, la qual els diputats seràn rebuts per un Cònsuls de Sagunt a l'entrada del Palau de Benicarló, seu del nostre parlament. L’alcalde de Sagunt Quico Fernández ha presentat, al costat del diputat autonòmic, periodista i escriptor Fernando Delgado, la moció que portarà al ple de les Corts per a que Sagunt siga considerada la Capital Romana de la Comunitat Valenciana.
L’Ajuntament de Sagunt ha creat una pàgina web on s’oferix tota la informació referent a la proposta i en la qual s’arreplega el manifest amb els motius pels quals Sagunt ha de ser considerada Capital Valenciana de la Romanització. Tots els ciutadans i ciutadanes que vulguen donar el seu suport al manifest tenen la possibilitat de fer-ho signant en esta web. A més, la iniciativa està recolzada per Jesús Huguet del Consell Valencià de Cultura, la catedràtica d’Arqueologia, Carmen Aranegui, l’escriptor Santiago Posteguillo, i diverses associacions del municipi, entre les quals es troben, el Col.lectiu pel Patrimoni Saguntí, els Voluntaris pel Patrimoni, el Centre Arqueològic Saguntí, i el Centre d’Estudis del Camp de Morvedre.
Tal com ha explicat l’alcalde “són els primers passos per l’inici del camí d’aconseguir la declaració de Sagunt com a Patrimoni de la Humanitat i de la Unesco, la qual cosa suposaria una transcendència econòmica i social importantíssima”. Fernández també ha destacat que es tracta “d’un projecte de ciutat i volem que tota la nostra societat plural i diversa estiga integrada i cohesionada en la iniciativa perquè necessitem estar tots units per no deixar cap sector de costat. Quan parlem de Sagunt com a Patrimoni de la Humanitat ens referim a una història de més de 2000 anys que va des del port antic a la muntanya del castell i que ha tingut la seua continuïtat al llarg de la història amb la creació d’una ciutat industrial”.