Este sitio web utiliza cookies, además de servir para obtener datos estadísticos de la navegación de sus usuarios y mejorar su experiencia de como usuario. Si continúas navegando, consideramos que aceptas su uso. Puedes cambiar la configuración u obtener más información en nuestra política de cookies pulsando aquí.
Entendido
Iniciar búsqueda
Cerrar
ENTREVISTA

Teresa García: "Exercisc d'ambaixadora de Sagunt i la comarca"

La diputada autonòmica aspira a un nou escó per València després de concórrer per segona vegada a les primàries autonòmiques de Compromís
MARÍA MARTÍNEZ - 10/02/2019
Teresa García. EPDA Teresa García. EPDA

Teresa García aspira a un nou escó per València. La diputada concorrerà a les primàries autonòmiques i pugnarà per un lloc en la llista per la província de València.

Per segona vegada es presenta a les primàries per a optar a la candidatura autonòmica de Compromís, però en aquesta ocasió ha hagut que relegar a la política municipal, perquè ha decidit dedicar-se a la política autonòmica?

Tenim un mandat estatutari que ens obliga a no simultaniejar càrrecs. Podria presentar-me a les dos opcions, però després hauria de triar. Durant estos 4 anys he viscut la importància que hi ha per a la política municipal i comarcal, tindre representants en altres institucions. L'àmbit parlamentari, reforça l'acció d'ajuntaments i col·lectius i és necessària a nivell legislatiu. D'altra banda, una ciutat com Sagunt necessita dedicació exclusiva i el treball parlamentari d'àmbit regional també. És per això, per coherència i honestedat amb aquells que ens voten i amb els propis companys, m'ha semblat més correcte triar abans. No és just conformar equips de treball, que després has d'abandonar, en un sentit o en l'altre.

Com afronta el procés de primàries de Compromís?

Amb il·lusió i ganes, es tracta d'eixir a buscar als nostres votants i activar-nos per a la campanya, pocs partits ordenen de forma oberta als seus representants en les llistes i compromís en eixe sentit continua siguent dels partits més avançats en participació ciutadana. Els processos de primàries són, si es fa un bon treball de base un eina poderosa de motivació de cara a les eleccions. Si s'utilitzen de forma positiva a nivell intern, ens vertebren territorialment, recullen les diferents sensibilitats en el BLOC i Compromís i ens ajuden a formar nous equips de treball.

Durant les últimes setmanes s'han multiplicat els aspirants per a aconseguir un lloc en la llista autonòmica, creu que vosté té possibilitats en repetir?

Sí. Principalment perquè estem defensant una acció de govern, a Sagunt i amb el pacte del Botànic. Tenim l'oportunitat que els nostres votants ens avaluen en els objectius que hem buscat amb ells. El treball parlamentari que hem realitzat també reforça el rescat de les persones i el canvi del model productiu. Amb les nostres lleis hem equilibrat el sistema del benestar entre sanitat, educació i polítiques inclusives, hem sembrant les línies d'un nou model productiu de qualitat i hem protegit el territori. A Sagunt el reviscolar de la ciutat i l'augment del treball, el benestar i l'efervescència cultural són un símptoma de que s'han fet bé les coses.

I què opina sobre la candidatura de Fran Ferri per a encapçalar la circumscripció de València com a número 2?

Fran és el nostre síndic, i igual que la resta de companys i companyes diputades hem de defensar el treball que hem realitzat. En Les Corts en aquesta legislatura s'han tramitat, més de 60 lleis, i s'han aprovat 3 pressupostos. Coordinar l'acció parlamentària de Compromís amb èxit, tal i com ha fet Fran, mereix la nostra confiança.

Com ha sigut el seu treball en Les Corts durant estos quatre anys? Fa un balanç positiu?

Sí. He de dir que aquesta legislatura ha estat condicionada pel fet de fer simultanis l'acció com a Tinent d'Alcalde i Diputada. Els 2 primers anys ha tingut prioritat l'acció municipal, i puc estar contenta dels projectes que van engegar: Parc Sagunt, Paratge de Romeu, el cinquè contenidor, per exemple. Els 2 segons han sigut els de major activitat legislativa: la llei d'àrees empresarials, la de creació d'un punt d'atracció d'inversions, la de TURISME, que és una llei amb la que he gaudit molt en la seua tramitació, o la modificació de la LOTUP per protegir el territori i evitar el model especulatiu de la construcció. Faig un balanç positiu però amb els peus en terra, l'administració s'ha demostrat molt lenta per a respondre a les necessitats ciutadanes en la forma que necessiten, això ens ha fet anar espai en alguns projectes que siguent senzills han tingut una tramitació molt complicada com la Gola de Quartell o el Sender Blau que espere comence les obres el més prompte possible.

De què manera beneficia a Sagunt tindre un diputada en Les Corts?

Institucionalment representa a la ciutat en altres fòrums. Crec que en la nostra ciutat hem pogut veure i comprovar el que significa tindre diputats lligats a la ciutat i a la gestió amb diputats que s'amaguen darrere del parlamentarisme per desvincular-se de la mateixa. En el meu cas, faig d'ambaixadora de Sagunt i la Comarca, de fet, em coneixen com la diputada de Sagunt ;-). L'Ajuntament de Sagunt no hagués pogut respondre amb l'agilitat i rapidesa amb la que ha desbloquejat els reptes que tenia a nivell d'indústria per exemple, sense una coordinació entre administració local i executiu, on la meua llavor ha fet de pont i de pressió política.

Categorías de la noticia

Otras noticias en Morvedre

El dúo murciano abre paso a la recta final del festival el próximo 23 de agosto
El operativo se ha desarrollado con éxito y en él han intervenido todos los medios integrados en el servicio de emergencia 112

Otras noticias en sucesos

Según ha informado el Consorcio Provincial de Bomberos en un comunicado, este servicio ha iniciado el rescate a las 11.00 horas de hoy
Comparte la noticia
Eventos y digitales valencianos, S.L. Todos los derechos reservados
-


Otros productos de Eventos y digitales valencianos, S.L.