Este sitio web utiliza cookies, además de servir para obtener datos estadísticos de la navegación de sus usuarios y mejorar su experiencia de como usuario. Si continúas navegando, consideramos que aceptas su uso. Puedes cambiar la configuración u obtener más información en nuestra política de cookies pulsando aquí.
Entendido
Iniciar búsqueda
Cerrar
ELECCIONES MUNICIPALES

Toni Gaspar (candidat del PSPV de Faura): "La llista d'un alcalde és interminable perquè el carrer és el millor experiment de participació"

El candidat socialista troba a faltar l'entendiment amb una part de l'oposició durant la legislatura
PERE VALENCIANO - 21/05/2019
Toni Gaspar. EPDA Toni Gaspar. EPDA

Toni Gaspar, alcalde de Faura i encara president de la Diputació de València, torna a presentar-se a l'alcaldia d'esta localitat del Camp de Morvedre.

Per què tornes a presentar-te com alcalde?

Eixa és la pregunta sempre del milió. Si et dic la veritat, estem ahí, i de sobte et veus que ja estàs encapçalant la candidatura. Jo pense que deu ser també la passió, la confiança dels companys i que t'agrade el que fas. És la suma de vàries coses segurament.

I com és la candidatura? Ha hagut renovació o continua l'equip d'estos quatre anys de legislatura?

Jo faig un equip per a continuar, un equip amb el que treballe a gust. Hi ha dos incorporacions noves a eixe equip perquè allò normal és treballar perfectament. Si hi ha algú que necessita anar-se'n per qüestions laborals o personals, però hi ha dos matisacions. Sempre ho fem així, mantinc un equip amb el qual treballe molt a gust, però al qual s'incorpore algú més.

I com ha sigut esta legislatura que pràcticament ja ha finalitzat?

Ha sigut una legislatura en la qual hem aconseguit moltes coses, en molts esdeveniments. Jo sóc poc d'obres, sóc més del dia a dia, d'allò que es va aconseguint. Però és de veres que hi ha una cosa que hem treballat molt com és el col·legi. Primer volíem ampliar el col·legi perquè estigueren millor, i hem aconseguit amb el Pla Edificant fer uno nou amb una inversió de sis milions d'euros, que gràcies a la Conselleria està en estos moments en licitació. Són moltes les coses xicotetes que es fan, que no m'agrada enumerar. També hem viscut les obres de l'ajuntament. Tot són coses que anem fent en el poble per a millorar la qualitat de vida de la gent i que la gent es trobe cada vegada millor. I també ficarem projectes durant tota la legislatura, que tenen el seu temps, i ahí està la compra d'edificis o convenis d'edificis que vorem acabats. Cal fer camí i això és el més important.

I coses que s'hagen pogut quedar pendents esta legislatura... Per cert, la línea d'alta tensió que sé que és una qüestió que no depén directament de l'Ajuntament però que esteu treballant també...

Hi ha projectes que tarden molt en executar-se, eixe no és un projecte nostre, no és un projecte en el que podem dir que fiquem els diners i ho fem, perquè és una cosa de Red Elèctrica i Iberdrola. Però sí que és una cosa que nosaltres hem anat canalitzant, perquè el Pla General que dissenyàrem ja fa anys el que ha fet és que no hagen pogut ampliar i han hagut de fer projectes d'alçar-la fora o soterrar-la, quan han hagut de fer l'ampliació. És a dir, nosaltres sí que hem situat de manera que no puguen fer res sobre eixa línea, i al final en el projecte d'ampliació que tenen, que tinguen que plantejar-se el desplaçament. Però eixos són projectes que van molt més lents del que ens agradaria. I administrativament estem darrere fins que ho aconseguirem.

I coses pendents que volieu fer esta legislatura i que han quedat per a la següent?

La llista d'un alcalde sol ser interminable, perquè anar pel carrer és el millor experiment de participació. La gent dóna multitud d'idees per a treballar-les, ficar-les en marxa, que has de donar-li forma. Primer que hi hagen recursos i que siguen factibles. Hi ha multitud de coses que es poden fer en un municipi. Primer per a millorar el que tenim, i sobretot projectes amb agents privats que vol moure el sector terciari per a portar alguna gran superfície. Hem de facilitar que esta inversió es faça perquè donarà llocs de treball.

Com ha sigut la relació amb l'oposició?

Tinc una espina clavada perquè he tirat en falta que es puga governar amb l'oposició com ho he fet amb una part a la Diputació. Jo pense que sóc l'alcalde de tots i totes i he de governar per a tots i totes, i puc entendre totes les sensibilitats. Però ha sigut impossible, ha hagut alguns picabaralles que no els entenc massa bé. I hi ha una cosa que em sap mal, que és quan per a fer oposició fiquen en dubte que tú no vulgues el millor per al poble.

Com ha influït el fet de ser president de la Diputació?

Jo el que he vist és gent orgullosa de que un fill del seu poble fóra president de la Diputació. Al final és fer més hores també, i tinc que donar moltíssimes gràcies al meu equip, perquè tinc un equip molt bo. I et dóna l'oportunitat de portar el nom del poble.

I per acabar, quins són els projectes de futur?

Hem de continuar amb el projecte de l'auditori, la protectora, reactivar el sector terciari de l'entrada del poble, reorganitzar el pla d'ocupació, executar el nou col·legi. Projectes grans que no deixaran de banda molts altres com l'escola esportiva, l'atenció a les associacions, el dia a dia, tindre un poble net... Una feina que no queda llustrós en un programa electoral, però que cal fer-ho. Com és la casa de tots, tot ha d'estar en perfecte estat.

Categorías de la noticia

Otras noticias en Morvedre

En esta última edición se ha disputado una prueba larga de dos mil metros y una prueba corta, más popular y accesible, de 500 metros

Otras noticias en sucesos

El presunto autor se entregó en dependencias policiales poco después de lo sucedido en Gandía
Los bomberos han extinguido al mediodía de hoy un incendio en un autobús de línea regular en la carretera CV-35 (pista de Ademuz). Aún se desconocen las causas del fuego por el que, afortunadamente, no ha habido que lamentar daños personales.
Comparte la noticia
Eventos y digitales valencianos, S.L. Todos los derechos reservados
-


Otros productos de Eventos y digitales valencianos, S.L.