Este sitio web utiliza cookies, además de servir para obtener datos estadísticos de la navegación de sus usuarios y mejorar su experiencia de como usuario. Si continúas navegando, consideramos que aceptas su uso. Puedes cambiar la configuración u obtener más información en nuestra política de cookies pulsando aquí.
Entendido
Iniciar búsqueda
Cerrar
MUSEUS

Tornen a les seues vitrines els objectes de l'Almoina que havien sigut retirats temporalment

Entre els objectes hi ha ceràmiques, vidre, peces metàl·liques i ossos humans
REDACCIÓN - 17/05/2019
Vitrines de l Vitrines de l"Almoina reinstal·lades.

El Centre Arqueològic de l'Almoina recupera per a la seua exhibició pública tots els objectes arqueològics que havien sigut retirats dels seus llocs habituals a finals de 2018 per diferents causes; en uns casos, per haver sigut prestats per a altres exposicions i, en uns altres, per riscos per a la seua correcta conservació. D'esta manera, l'espai museogràfic recupera una part molt important dels seus continguts, especialment de cara a la celebració este dissabte del Dia Internacional dels Museus.

Entre els objectes hi ha ceràmiques, vidre, peces metàl·liques i ossos humans, que es van retirar dels seus espais (vitrines i enterraments) i es van depositar temporalment en les dependències de la Secció d'Investigació Arqueològica Municipal, situada al polígon de Vara de Quart.

Durant este termini, s'ha actuat en la millora dels equips de climatització de l'espai, per tal de disposar d'unes condicions ambientals que garantisquen la correcta conservació dels elements exposats. Segons les dades de l'Informe del diagnòstic d'actuació per a la climatització i filtracions a l'Almoina, elaborat per una empresa d'ingeniería, després de la reparació dels equips de climatització, el Centre Arqueològic de l'Almoina presenta un funcionament correcte, manté una temperatura estable al voltant dels 22 °C i una humitat relativa que no supera el 55%. Condicions similars es mantenen en l'interior de les tres vitrines d'on van ser retirats els materials.

A més, s'ha substituït la vitrina de vidre no laminat on s'exhibien objectes d'armament republicà, ja que tenia un trencament lateral que suposava un perill potencial per als visitants del museu. Finalment, també s'han reparat i eliminat els danys patits en el seu moment per l'esquelet d'època republicana, i s'ha preparat un nou llit per a millorar-ne la conservació a mitjà termini.

Solucionades estes tres qüestions, este mateix matí es recol·loquen les vitrines corresponents als espais expositius denominats «Ací va nàixer Valentia», «La destrucció de Valentia durant les guerres sertorianes» i «Les tombes monumentals d'època visigoda». També es reubica en la seua posició l'esquelet d'època republicana i els esquelets pertanyents a la tomba col·lectiva d'època visigoda. I, així mateix, tornen a les seues vitrines les huit peces que havien sigut cedides per a l'exposició promoguda per la Generalitat «Testimoni gràfic d'un territori, símbol d'un poble».

Categorías de la noticia

Otras noticias en València

El PSOE consigue 10 diputados, el Partido Popular 7, seguido muy de cerca por Ciudadanos que logra 6 diputados, y Unidas Podemos alcanza 8
El ex-entrenador afirma que 'recibimos mensajes de que teníamos que rechazar' la Copa

Otras noticias en sucesos

Podría tratarse de un suicidio según las primeras hipótesis
El PSOE elige Paterna por contar su cementerio con más de setenta fosas comunes con los restos de 2.238 represaliados del franquismo
Comparte la noticia
Eventos y digitales valencianos, S.L. Todos los derechos reservados
-


Otros productos de Eventos y digitales valencianos, S.L.