Este sitio web utiliza cookies, además de servir para obtener datos estadísticos de la navegación de sus usuarios y mejorar su experiencia de como usuario. Si continúas navegando, consideramos que aceptas su uso. Puedes cambiar la configuración u obtener más información en nuestra política de cookies pulsando aquí.
Entendido
Iniciar búsqueda
Cerrar
FAURA

Una xarrada aclarirà dubtes sobre els camps electromagnètics i la seua relació amb la salut a Faura

El Dr. Alberto Nàjera aportarà els resultats de diversos estudis dilluns, 5 de febrer, a les 18:30 hores
REDACCIÓ - 04/02/2019

Amb l'objectiu d'aclarir els dubtes que qualsevol veí o veïna de Faura tinga sobre els efectes que puga tindre la línia d'alta tensió que creua el poble, l'Ajuntament de Faura ha organitzat una xarrada amb el Dr. Alberto Nájera López, que tindrà lloc dimarts, 5 de febrer, a les 18:30 hores, a la sala de reunions del parc de Quémalo. Sota el títol "Camps electromagnètics i salut", el Dr. Nájera aportarà informació científica, responsable, veraç i contrastada sobre la relació entre aquestos dos àmbits. Segons les seues paraules, la seua obsessió és "donar visibilitat a la investigació" que fa i fer arribar els seus resultats a la societat.

A més, el conferenciant, que disposa de medidors de camps electromagnétics, oferirà la possibilitat de realitzar medicions particulars. Qui vulga aquest estudi de les ones electromagnètiques dins de la seua casa pot sol·licitar-ho en l'ajuntament. Les medicions als interessats es faran abans de la xarrada.

Per la seua banda, l'Ajuntament de Faura realitza periòdicament aquestes medicions sobre la intensitat dels camps electromagnètics als voltants de la línia d'alta tensió. El valor màxim d'exposició recomanat per la UE és de 100 nT. Durant l'última d'elles, a l'estiu passat, el valor màxim que es va detectar just baix de la línia és de 1,22 nT. A les vivendes al seu costat ja era de 0,22 nT. Des de l'aprovació del PGOU està contemplat que estes línies, que estan ahí des de finals dels anys 40, han de soterrar-se o desplaçar-se amb l'obertura a càrrec a les noves unitats d'execució urbanístiques. A més, la línia està contemplada en l'eix coster Plana Baixa-Sagunt de Red Eléctrica en el Plan 2015-2020 del Ministeri d'Indústria, Energia i Turisme.

Alberto Nàjera López és Doctor del Departament de Ciències Mèdiques de la Facultat de Medicina d'Albacetepertanyent a laUniversitat de Castella – La Manxades de 2001. Va estudiar Ciències Físiques en la Universitat de Salamanca (1994-2000) i va obtindre el Grau de Salamanca (2000). Es va especialitzar en Física de l'Atmósfera i, des de 2007, també en la investigació de l'exposició personal a camps electromagnètics de radiofreqüència.La seua independència és total i sempre que col·labora amb alguna institució posa com a condició no cobrar per les xarrades o servicis.

Categorías de la noticia

Otras noticias en Morvedre

El pasado domingo, 21 de julio, la Policía Local de Sagunto interpuso hasta 20 denuncias por infracción leve al bañarse en la playa bajo prohibición
El ayuntamiento saguntino cambiará su ordenanza fiscal para incluir la resolución del INSS como documento acreditativo de la discapacidad igual o superior al 33%

Otras noticias en sucesos

Los bomberos han extinguido al mediodía de hoy un incendio en un autobús de línea regular en la carretera CV-35 (pista de Ademuz). Aún se desconocen las causas del fuego por el que, afortunadamente, no ha habido que lamentar daños personales.
Hasta el lugar del accidente se ha desplazado una unidad del SAMU, si bien solo ha podido confirmar el fallecimiento del conductor
Comparte la noticia
Eventos y digitales valencianos, S.L. Todos los derechos reservados
-


Otros productos de Eventos y digitales valencianos, S.L.