Este sitio web utiliza cookies, además de servir para obtener datos estadísticos de la navegación de sus usuarios y mejorar su experiencia de como usuario. Si continúas navegando, consideramos que aceptas su uso. Puedes cambiar la configuración u obtener más información en nuestra política de cookies pulsando aquí.
Entendido
Iniciar búsqueda
Cerrar
POLÍTICA

Unides Podem Esquerra Unida proposen crear una Conselleria de Feminismes i LGTBI

Per a la coalició "és necessari que el pròxim Botànic siga feminista i que aplique la perspectiva de gènere en totes les seues polítiques"
REDACCIÓ - 09/03/2019
Rosa Pérez Garijo i Pilar Lima. EPDA Rosa Pérez Garijo i Pilar Lima. EPDA

Les números ú i dos per València d'Unides Podem Esquerra Unida, Pilar Lima i Rosa Pérez Garijo, han valorat aquest dissabte al jardí Botànic la vaga i les mobilitzacions del 8M "com una altra fita històrica que demostra que el feminisme és el motor del canvi en el país i la comunitat" ha afirmat Lima, qui considera "una responsabilitat oferir respostes que estiguen a l'alçada de les reclamacions de les dones i del col·lectiu LGTBI". En opinió de Pérez Garijo, "el Botànic serà feminista o no serà".

Per això, la confluència proposa com a principal mesura la creació d'una Conselleria de feminismes i LGTBI, així com l'impuls d'unitats de feminismes i LGTBI, amb recursos propis i personal expert en totes les Conselleries.

Rosa Pérez Garijo ha destacat que "tindre una Conselleria pròpia permetria visibilitzar a les dones i a les persones LGTBI, de tal forma que aquests objectius no queden tapats per altres competències". La coordinadora general d'EUPV creu que el 8 de març "ha assenyalat, per segona vegada, que ja és hora que les dones i persones LGTBI siguen tractades com a iguals i se'ls garantisca els mateixos drets". "Per això, aquesta Conselleria ha d'impulsar polítiques per a garantir que s'acabe amb les diferències salarials entre homes i dones, les violències masclistes i que siguem pioneres en economia feminista i educar en igualtat."

Entre els objectius, a més dels destacats d'aconseguir una igualtat real en drets i oportunitats i eradicar la violència contra aquests dos col·lectius, es buscarà combatre la feminització de la pobresa i la precarietat. Es dissenyaran polítiques que eviten que la maternitat siga un obstacle en la vida personal i professional de les dones i, també, pal·liar la situació de les dones en el món rural. S'impulsarà una economia feminista que faça visible i valore el treball domèstic. Es garantirà que totes les conselleries contemplen la perspectiva de gènere, a més d'elaborar estudis periòdics de seguiment i compliment del pacte contra la violència de gènere.

Totes aquestes mesures es volen treballar en conjunt amb els actors feministes, socials i institucionals del territori perquè es considera que l'única manera de crear una política per al bé de totes és mantenint una comunicació bidireccional i no des de la imposició, com està acostumada la vella política.

Aquesta és la primera mesura que presenten Unides Podem Esquerra Unida després de la confirmació del pacte electoral per part de les seues corresponents bases. No serà l'única, ja que se senten "preparades i amb forces de cara a les pròximes eleccions" i confien a "ser la peça fonamental que arme un més que possible nou Pacte del Botànic".

Categorías de la noticia

Otras noticias en Comunitat

La diputada María Quiles critica que "el tripartito esté llevando al caos a los centros sanitarios por una nefasta gestión y falta absoluta de planificación"
El síndicato socialista ha advertido al PPCV que "las mentiras tienen las patas muy cortas, y no es creíble que el PP critique determinados ajustes presupuestarios cuando ellos han sido los puntilleros de los derechos de los valencianos"

Otras noticias en sucesos

El PSOE elige Paterna por contar su cementerio con más de setenta fosas comunes con los restos de 2.238 represaliados del franquismo
Una de las víctimas estuvo un día en el hospital en observación
Comparte la noticia
Eventos y digitales valencianos, S.L. Todos los derechos reservados
-


Otros productos de Eventos y digitales valencianos, S.L.