Este sitio web utiliza cookies, además de servir para obtener datos estadísticos de la navegación de sus usuarios y mejorar su experiencia de como usuario. Si continúas navegando, consideramos que aceptas su uso. Puedes cambiar la configuración u obtener más información en nuestra política de cookies pulsando aquí.
Entendido
Iniciar búsqueda
Cerrar
LA COSTERA

Xàtiva amplia el seu pressupost en més de 657.000 euros gràcies a subvencions de la Generalitat i Diputació

Reig: "gràcies a l'amortització anticipada de préstecs durant 2017 podem destinar part d'aquestos diners a contractar persones en risc d'exclusió social"
REDACCIÓ - 10/01/2018

La junta de govern de l'Ajuntament de Xàtiva ha aprovat una modificació del pressupost de 2018 per generació de crèdits per nous ingressos. Així, l'Ajuntament incorpora la quantitat de 657.067,52 euros, el que suposa de fet una ampliació del pressupost d'aquest any per sobre del mig milió d'euros. Els nous ingressos provenen, en la seua major part, de subvencions de la Generalitat Valenciana i de la Diputació de València. El govern autonòmic rega les arques municipals amb 354.230,33 euros mentre que la Corporació Provincial aporta 290.830,19 euros. La resta, 12.007,00 euros, prové del Servei Estatal d'Ocupació.

Amb aquesta important injecció econòmica, es podrà iniciar, per exemple, l'execució del Pla Provincial d'Obres i Serveis aprovat en 2017, amb obres tan importants com la construcció d'un nou vial al polígon industrial, a esquena de la Ciutat de l'Esport, que permetrà connectar la nova rotonda de la CV-58 -en fase de construcció- amb la rotonda de l'eixida cap a Novetlè. Així mateix, aquesta ampliació d'ingressos permetrà renovar la contractació dels agents de desenvolupament local amb què compta l'ajuntament.

El regidor d'Hisenda, Ignacio Reig, explica que"gràcies a l'amortització anticipada de préstecs duta a terme durant l'exercici 2017, ara podem incorporar una gran part d'aquestos diners a implementar la contractació de persones en risc d'exclusió social. El departament de Benestar Social podrà dotar el pla social en el present exercici fins a aconseguir un total de 48 contractacions que serviran per reforçar la brigada de serveis municipals, el servei de parcs i jardins, el personal auxiliar relacionat amb diferents serveis dependents d'Educació i la brigada d'agricultura ".

De tot aquest flux de liquiditat per a la hisenda municipal, destaquen els 223.723,75 euros de l'anualitat de 2017 del conveni subscrit amb la Generalitat en 2005 per al pagament de les obres de construcció del Centre Cultural Xàtiva (CCX), diners que arriba amb anys de retard. Tal com avança Reig, aquest import es destinarà a dotar econòmicament els plans d'inserció social que porta a terme la regidoria de Benestar Social. Això suposarà la contractació d'aproximadament 48 persones en diferents plans d'inserció.

Segons explica el regidor d'Hisenda, Ignacio Reig,"el pagament d'aquests convenis per part de l'actual Generalitat ve a esmenar en part el mal creat a les arques municipals, que van haver de refinançar els préstecs contrets per a la realització d'aquestes obres, disparant així el cost financer". L'anualitat de 2017 del CCX arriba després d'anys de retard en el pagament per part de l'anterior administració autonòmica. Aquesta circumstància va contribuir en part a generar l'endeutament municipal i a disparar el cost financer d'aquesta i altres infraestructures. Reig recorda que"portem pagant interessos des de 2005".

Categorías de la noticia

Otras noticias en C. Centrals

Fuentes de la investigación han indicado que ha sido la propia pareja de la mujer quien ha alertado a la Policía Local de los hechos, si bien de momento no se ha detenido a ninguna persona
Hasta el lugar del accidente se ha desplazado una unidad del SAMU, si bien solo ha podido confirmar el fallecimiento del conductor

Otras noticias en sucesos

Los agentes detectaron la plantación “indoor” al acudir al edificio una patrulla por una disputa vecinal e intervinieron 112 plantas de marihuana en fase de crecimiento con un peso total de 20 kilogramos
El popular Andrés Molina tuvo que ser atendido a causa de la herida que sufrió en la cabeza al caer al suelo
Comparte la noticia
Eventos y digitales valencianos, S.L. Todos los derechos reservados
-


Otros productos de Eventos y digitales valencianos, S.L.