Una Imatge del programa. /EPDAAquest divendres s'ha sabut que ja són huit les víctimes mortals en festejos taurins a la Comunitat Valenciana. Aquesta xifra supera la del 2015 quan es van produir set morts i tenia fins hui el macabre rècord de morts. L'altra xifra que preocupa: més de 300 persones han resultat ferides. Es podien haver evitat? Aquesta i altres qüestions sobre els bous al carrer es tractaran el dilluns 19 de setembre en Zoom, l'espai d'investigació d'À Punt.
A les 22:00 hores, el programa analitzarà que després de dos anys de pandèmia, aquest tipus de festivitats han augmentat fins als 13.000 a la Comunitat Valenciana, i indagarà en l'estricta regulació d'aquests esdeveniments, a més d'afrontar-ne l'escrupolós compliment.
Zoom, capitanejat per Bérnar Giménez, acompanyarà els responsables taurins per a comprovar quines mesures de seguretat es prenen i si es respecten els protocols de vigilància. En aquest sentit, la participació dels menors de setze anys està totalment prohibida, però enguany ha quedat demostrat que aquesta restricció no és suficient. A Puçol, una vaca va cornejar un xiquet de dotze anys durant uns festejos; a Gilet, un adolescent de quinze anys va resultar també ferit per asta de bou i, a Nàquera, dos menors d'entre huit i deu anys embolaren un bou.
El reglament també estableix la prohibició de maltractar l'animal, però enguany, diversos animals han mort per colps de calor o mentre eren embolats. Són accidents o el protagonista de la festa sempre pateix?
Alguns municipis valencians han decidit suspendre els festejos taurins, com Paterna, Aldaia, Xirivella, Silla, Sueca, Godella, Tavernes o Simat de la Valldigna, entre altres. L'espai d'investigació de la cadena valenciana es pregunta si ha arribat el moment de replantejar-se canvis en aquesta tradició centenària.
À Punt fa zoom dilluns que ve a les 22:00 hores en... les festes de bous al carrer de la Comunitat Valenciana.
Comparte la noticia
Categorías de la noticia