Este sitio web utiliza cookies, además de servir para obtener datos estadísticos de la navegación de sus usuarios y mejorar su experiencia de como usuario. Si continúas navegando, consideramos que aceptas su uso. Puedes cambiar la configuración u obtener más información en nuestra política de cookies pulsando aquí.
Entendido
Iniciar búsqueda
Cerrar
ART

Artistes vinguts des del Pakistan dibuixen un mural a València

L'objectiu és donar a conéixer el seu art singular arreu del món i promoure la interculturalitat
REDACCIÓN - 10/05/2019
Mural Phool Patti Col·legi Públic Jaime I del barrio d Mural Phool Patti Col·legi Públic Jaime I del barrio d"Aiora

Els creadors pakistanesos del Truck Art Project –Ali Salman Anchan, fundador i director creatiu del projecte Phool Patti, Haider Ali i Mumtaz Ahmed– visiten per primera vegada l'Estat espanyol per a crear ponts amb València, Barcelona i Madrid, ciutats on realitzen un mural.

Este trio de pintors arriba des de la ciutat de Karachi on va nàixer el seu art i és més representatiu. Des d'un inici, es van dedicar a decorar camions al Pakistan i l'Índia. A poc a poc, es feren coneguts i van crear el projecte social Phool Patti, que en urdú significa «pintar flors i fulles», amb la qual cosa volen donar a conéixer el seu art singular arreu del món i promoure la interculturalitat.

El fundador, Anchan, Haider Ali, director executiu del projecte, i Mumtaz Ahmad, director d'este, han pintat en un total de 22 països en espais tan diversos com camions, cotxes, ponts, carreteres i façanes d'edificis, inclosa una de les seccions del Mur de Berlín.

El mural ha sigut creat en una de les façanes exteriors del Col·legi Públic Jaume I del barri d'Aiora, i es mostrarà hui a les 11:30 hores. En l'acte es pretén oferir un element que done peu a la interacció intercultural al barri, així com la valoració i el reconeixement del bagatge cultural dels veïns d'origen migrant. Amb eixe objectiu participaran els artistes del mural; la regidora de Cooperació al Desenvolupament i Migració, Neus Fàbregas; l'ambaixador del Pakistan, Khayyam Akbar, i el director del CEIP Jaume I, Joan Domínguez.

A més a més, durant el matí es presentaran un conjunt de vídeos sobre les comunitats pakistanesa i xinesa a València que ha produït la Regidoria de Cooperació al Desenvolupament i Migració en col·laboració amb les associacions Pak Friends, Associació Cultural Han i Associació d'Estudiants i Investigadors Xinesos a València amb l'objectiu de desmentir rumors cap a estes comunitats.

Amb esta activitat «volem afavorir l'esperit de convivència a la ciutat i la voluntat de continuar promocionant-la i bastir ponts entre les diverses cultures presents a València», ha declarat la Regidora de Cooperació Internacional i Migració, Neus Fàbregas Santana.

La setmana passada pintaren altra paret a l'Escola Eduard Marquina del districte de Sant Martí de Barcelona i els pròxims dies decoraran l'ambaixada del Pakistan a Madrid.

Categorías de la noticia

Otras noticias en València

El sospechoso también se identificó a los agentes con documentación falsa

Otras noticias en sucesos

Se han conseguido desmantelar estas plantaciones en las localidades de Alberic, Monserrat, Cullera, Benifaio y Carlet
Los cuatro trabajadores han sido trasladados al hospital, dos de ellos con traumatismos en las piernas y los otros dos con contusiones
Comparte la noticia
Eventos y digitales valencianos, S.L. Todos los derechos reservados
-


Otros productos de Eventos y digitales valencianos, S.L.