Este sitio web utiliza cookies, además de servir para obtener datos estadísticos de la navegación de sus usuarios y mejorar su experiencia de como usuario. Si continúas navegando, consideramos que aceptas su uso. Puedes cambiar la configuración u obtener más información en nuestra política de cookies pulsando aquí.
Entendido
Iniciar búsqueda
Cerrar
POLÍTICA

Compromís proposa vincular les ajudes públiques a empreses a què no hi haja explotació laboral

La candidata de Compromís a la Presidència de la Generalitat, Mónica Oltra, es va reunir ahir amb la direcció de CCOO-PV per tal de rebre un document amb 48 propostes
REDACCIÓN - 11/04/2019
Mónica Oltra en la reunió Mónica Oltra en la reunió

La candidata de Compromís a la Presidència de la Generalitat, Mónica Oltra, es va reunir ahir amb la direcció de CCOO-PV per tal derebre un document amb 48 propostes, "a més de vindre a escoltar i compartir idees troncals com és la qualitat en l'ocupació. Fa falta que els treballadors i treballadores tinguen un treball digne, estable, no deslocalitzable, ben remunerat que permeta a les persones arribar a fi de mes. Perquè eixa figura que era impensable fa 15 anys, la dels treballadors i treballadores pobres, s'ha de combatre. Igual que en matèria d'homes i dones hem de seguir treballant per tancar la bretxa salarial que separa el sou d'un home i el d'una dona".

Oltra va destacar "tota la transformació d'allò que era el Servei Valencià d'Ocupació i que ara es diu Labora, que ha passat de ser una oficina burocràtica a ser una oficina que realment és útil en la recerca d'ocupació als ciutadans i ciutadanes, que ha millorat moltíssim en estos quatre anys. I anem a seguir en eixa línia igual que anem a seguir amb els plans que s'han fet des de la Conselleria d'Economia Sostenible, l'Avalem Joves i l'Avalem Experiència".

D'altra banda, la candidata de Compromís a la Generalitat va insistir en que "també tenim plena coincidència amb CCOO-PV en el desplegament de les polítiques socials. Érem una comunitat a la cua d'Espanya en esta matèria i ara ens estem situant en l'avantguarda, però hem de seguir en este camí. I per això també de nou coincidim amb CCOO-PV en la necessitat d'un finançament just per a la nostra Comunitat".

"No pot ser que els valencians i valencianes siguem espanyols de segona, no pot ser que siguem l'única comunitat autònoma pobra, amb la renda per càpita per baix de la mitjana, que siga pagadora neta. No pot ser que una persona que viu en Cantabria tinga 800 euros mes que una persona que viu a la Comunitat Valenciana. Això s'ha de solucionar perquè eixa és la garantia també per a què nosaltres des dels poders públics puguem garantir els drets de les persones, puguem crear eixes condicions de creació d'ocupació a través de les polítiques d'ocupació actives, puguem reforçar l'INVASSAT amb la inspecció i la prevenció de riscos i sinistralitat laboral que és un problema de primer ordre que s'ha d'abordar".

"Per això en els pròxims quatre anys posarem en marxa un Pla contra l'explotació laboral amb un programa específic de control i sancions per evitar les hores extra no remunerades, a més de vincular les ajudes públiques a empreses on no hi haja explotació laboral. I ho farem precisament amb l'ajuda dels agents socials, per a que la creació de treball no siga sinònim de precarietat sinó de vida digna"

"En la mateixa línia, si tenim la confiança de la ciutadania, impulsarem una Llei Valenciana d'Ocupació per a coordinar tot el sistema d'agents i institucions que intervenen tant en les polítiques actives d'ocupació, com en el desenvolupament territorial. Volem que esta llei tinga una vessant molt participativa, molt pràctica per als treballadors i per als que estan buscant treball, i que en definitiva, ens permeta fomentar l'ocupació estable i de qualitat", va concloure la candidata Mònica Oltra.

Categorías de la noticia

Otras noticias en Comunitat

Los síndics de Compromís y Podem en Les Corts han defendido que quienes acudieron a esos actos lo hicieron a título individual

Otras noticias en sucesos

El único procesado en esta causa, el yerno de la víctima Miguel López, será juzgado por un tribunal popular formado por seis mujeres y tres hombres
El PSOE elige Paterna por contar su cementerio con más de setenta fosas comunes con los restos de 2.238 represaliados del franquismo
Comparte la noticia
Eventos y digitales valencianos, S.L. Todos los derechos reservados
-


Otros productos de Eventos y digitales valencianos, S.L.