Este sitio web utiliza cookies, además de servir para obtener datos estadísticos de la navegación de sus usuarios y mejorar su experiencia de como usuario. Si continúas navegando, consideramos que aceptas su uso. Puedes cambiar la configuración u obtener más información en nuestra política de cookies pulsando aquí.
Entendido
Iniciar búsqueda
Cerrar
FESTIVAL

El festival Pint of Science torna per cinqué any consecutiu a València

L'esdeveniment se celebrarà els dies 20, 21 i 22 de maig a les 19 hores.
REDACCIÓN - 14/05/2019
 Cartell anunciador

Cartell anunciador

Una trentena de científiques i científics dels principals centres d'investigació i universitats valencianes impartiran 25 xarrades distribuïdes en quatre temàtiques -salut, medi ambient, astrofísica i neurociència- en diversos bars de Benimaclet, Russafa i Ciutat Vella. El 54% de les investigadores participants seran dones. València se suma així, per cinquena vegada consecutiva i amb el patrocini i l'organització de Las Naves Centre d'Innovació, a este festival internacional que se celebra simultàniament en 73 ciutats espanyoles i en més de 400 ciutats de 24 països de tot el món.

Nanosolucions per al càncer, el declivi dels teuladins, el deute que tenim amb les dones científiques o preguntes com què passa al nostre cervell quan ens deprimim i què hi ha més enllà del nostre sistema solar, són algunes de les temàtiques que podrem gaudir en la cinquena edició del festival internacional de divulgació científica Pint of Science (PoS).

Durant els dies 20, 21 i 22 de maig, a partir de les 19h, el bar Café Mercedes Jazz -a Russafa- albergarà les xarrades sobre salut, el bar Ca Revolta -a Ciutat Vella- farà el mateix amb les conferències sobre neurociència, Beers and Travels Bar – també a Ciutat Vella- acollirà les xarrades sobre astrofísica; i el Casino Musical de Benimaclet serà l'escenari de les conferències sobre medi ambient. El programa complet, amb adreces de bars, temes i horaris, es pot consultar en la web: https://pintofscience.es/events/valencia

UNA TRENTENA D'INVESTIGADORS I INVESTIGADORES A VALÈNCIA

En aquesta edició a Espanya -el segon país amb més seus de PoS del món- se celebren un total de 387 esdeveniments en 148 bars, amb la participació de 784 científics i científiques com a ponents i més de 400 persones voluntàries en l'organització. PoS pretén acostar als i les investigadores al públic, aprofitant l'ambient relaxat i amigable dels bars, per a facilitar la seua interacció. "Continuar apostant any rere any, des de Las Naves, per aquest festival és una clara declaració d'intencions de l'Ajuntament de València. Des de les administracions públiques és prioritari donar suport i fomentar la ciència que fem a la nostra ciutat i també impulsar esdeveniments com el PoS que l'acosta a la ciutadania", assenyala el regidor d'innovació i vicepresident de Las Naves, Berto Jaramillo.

València se suma així, amb la presència de 31 investigadors i investigadores del nostre territori, a aquest festival que any a any continua augmentant el seu públic i els seus ponents. El 54% de les persones ponents seran dones.

La participació de la comunitat científica en l'èxit del festival ha sigut i és clau. Enguany participaran institucions valencianes que es dediquen a la ciència i a la investigació com la Universitat de València i la Universitat Politècnica de València, instituts com el IATA, l'ITQ, l'Institut Cavanilles, l'ICMOL o l'IFIC, centres d'investigació com el CIPF, Incliva, FISABIO o l'Observatori Astronòmic, i hospitals com el Clínic de València o el General d'Alacant.

5 ANYS DIVULGANT CIÈNCIA

PoS va nàixer al maig de 2013 en l'Imperial College de Londres, quan els investigadors Michael Mostkin i Praveen Paul van organitzar un esdeveniment en els seus laboratoris amb la finalitat de mostrar la investigació que realitzaven a persones afectades per diferents malalties mentals. "Va ser un esdeveniment molt inspirador. Els investigadors van pensar que, si la gent volia entrar en els laboratoris per a conéixer als científics, per què no portar-los on estava la gent? I així va nàixer PoS", relata Rafael Martínez, el tercer coordinador nacional de la 5a edició del festival.

La idea ràpidament es va replicar en altres països fins que en 2015 es va celebrar la 1a edició de PoS a Espanya, i també a València, on des de llavors el festival ha anat incrementant en participació exponencialment.

Categorías de la noticia

Otras noticias en Ciencia

Expertos participan en el Congreso Internacional de Matemática Industrial y Aplicada (Iciam), que hasta el viernes reúne en València a cerca de 4.000 matemáticos
Se puede llegar a bajar la temperatura de un refresco hasta 20º C para salvar la típica “urgencia” veraniega

Otras noticias en sucesos

El PSOE elige Paterna por contar su cementerio con más de setenta fosas comunes con los restos de 2.238 represaliados del franquismo
Una de las víctimas estuvo un día en el hospital en observación
Comparte la noticia
Eventos y digitales valencianos, S.L. Todos los derechos reservados
-


Otros productos de Eventos y digitales valencianos, S.L.