Este sitio web utiliza cookies, además de servir para obtener datos estadísticos de la navegación de sus usuarios y mejorar su experiencia de como usuario. Si continúas navegando, consideramos que aceptas su uso. Puedes cambiar la configuración u obtener más información en nuestra política de cookies pulsando aquí.
Entendido
Iniciar búsqueda
Cerrar
L'HORTA NORD

Horta, cultura, patrimoni i història al voltant de la ciutat de València

La Mancomunitat del Carraixet lidera este nou projecte turístic a l'Horta Nord
REDACCIÓ - 11/02/2019
Una de les visites per la zona. EPDA Una de les visites per la zona. EPDA
Els turistes busquen, cada vegada més, productes singulars i diferenciadors. L'horta és l'escenari idoni per a endinsar-se en l'essència de la cultura i la història d'aquest territori valencià. La Mancomunitat del Carraixet, conscient del valor d´aquest espai, aposta pel Pla de Dinamització i Governança Turística del Carraixet 2018-2020 i la implantació d'una estratègia comarcal per a promoure el turisme en l'horta. La visió de la Mancomunitat del Carraixet, entitat formada per Alfara del Patriarca, Bonrepòs i Mirambell, Foios i Vinalesa, és compartida per altres municipis que també han volgut ser part del projecte turístic: Almàssera, Albalat dels Sorells, Godella, Meliana i Moncada.
L'horta és el reflex de la nostra història, el fruit del treball minuciós i l'esforç de tantes generacions i la font d'abastiment dels nostres pobles. Destaca el seu singular sistema de regadiu, les seues construccions típiques: barraques i alqueries, i els seus monuments. Aquest paisatge continua sent clau en el desenvolupament territorial, font de productes ecològics de primer ordre, base de la seua gastronomia, i ara reclam turístic.
Part de les accions 2018 de l'esmentat pla han anat adreçades a la posada en valor del patrimoni que distingeix a cadascun dels municipis. La història dels pobles no solament s'expressa a través de l'horta sinó també a través dels seus monuments: el Palau de la Senyoria d'Alfara del Patriarca encara conserva elements pertanyents als períodes que conformen la història del poble, la sinuositat del traçat de l´atzucac situat a Bonrepòs i Mirambell és l'empremta del seu passat morisc, les cases de Foios llueixen les rajoles que varen ser clau en el desenvolupament industrial de la comarca i la Fàbrica de la Seda de Vinalesa és testimoni de la transformació que va suposar la producció de seda per a la vida dels habitants del municipi.
Camins del CarraixetUs convidem a passejar pels Camins del Carraixet i descobrir així l´horta, el seu patrimoni i la seua gastronomia. Amb un total de 10,6 kilòmetres, els Camins del Carraixet uneixen els quatre pobles de la Mancomunitat del Carraixet, la ruta està senyalitzada. A més a més, en la pàgina de la Mancomunitat del Carraixet (www.mancocarraixet.es) podreu accedir al visor cartogràfic que serà la vostra guia, trobareu el mapa i la informació referent a cadascun dels punts d'interès.

Categorías de la noticia

Otras noticias en Turismo

Las actividades preparadas por el Hotel María de Luna de Segorbe muestran los lugares más especiales de la comarca, en un entorno idílico y que ayudan a desconectar de la rutina del día a día
De los visitantes alojados en los hoteles de la ciudad, el 77,5 % fueron turistas extranjeros

Otras noticias en sucesos

El PSOE elige Paterna por contar su cementerio con más de setenta fosas comunes con los restos de 2.238 represaliados del franquismo
Una de las víctimas estuvo un día en el hospital en observación
Comparte la noticia
Eventos y digitales valencianos, S.L. Todos los derechos reservados
-


Otros productos de Eventos y digitales valencianos, S.L.