Este sitio web utiliza cookies, además de servir para obtener datos estadísticos de la navegación de sus usuarios y mejorar su experiencia de como usuario. Si continúas navegando, consideramos que aceptas su uso. Puedes cambiar la configuración u obtener más información en nuestra política de cookies pulsando aquí.
Entendido
Iniciar búsqueda
Cerrar
VIGILÀNCIA

L'Ajuntament aprova la instal·lació de 43 càmeres de video vigilància en bens d'interés cultural

L'assumpte serà tractat este divendres en la reunió de la Junta de Govern Local
REDACCIÓN - 16/05/2019
Llotja de la Seda en València Llotja de la Seda en València

La Junta de Govern Local aprovarà divendres que ve el projecte d'instal·lació de 43 càmeres de vídeo per a la vigilància dels espais públics en els quals es troben situats 7 monuments declarats Béns d'Interés Cultural, BIC. El projecte compta amb un pressupost definitiu de 508.298,91 euros.

Les càmeres se situen en diferents emplaçaments: en els fanals de l'enllumenat públic, en columnes noves, o en suports instal·lats en els edificis BIC, sempre després d'una detallada anàlisi de cada lloc per tal d' evitar o minimitzar la visibilitat dels edificis que són patrimoni cultural.

Tal com s'ha explicat des de la Regidoria de Patrimoni i Recursos Culturals, que dirigix Glòria Tello, es tracta dels monuments més representatius del patrimoni valencià: la Llotja de la Seda, les Torres de Serrans, les Torres de Quart, les Drassanes, l'Almodí, el Palau de Cervelló i el Museu de la Ciutat.

En total són 43 les càmeres de vídeo previstes. El projecte ja estava enllestit el mes de juliol passat, i des d'eixe moment s'han hagut d'obtindre els dos informes preceptius per a este tipus d'instal·lacions: l'autorització de la Delegació de Govern per a instal·lar les càmeres de vídeo, que es va obtindre el passat 1 de febrer; i l'autorització patrimonial aprovada per la Direcció General de Patrimoni Cultural de la Generalitat el 28 de març de 2019, obtinguda el 4 de l'abril passat.

El projecte d'instal·lació compta amb diferents modalitats de suport de les càmeres. En la majoria dels edificis s'utilitzarà la instal·lació en part de l'enllumenat públic existent, i en el cas de les torres de Quart, es procedirà a instal·lar una columna nova, mentre que per al Museu de la Ciutat i L'Almodí, els suports de palomilla s'incorporaran al conjunt històric de l'edifici.

El pressupost definitiu del projecte és de 508.298,91 euros, incloent benefici industrial, despeses generals i IVA, i una vegada tramitat el contracte d'obres s'establix un termini d'execució de tres mesos.

Categorías de la noticia

Otras noticias en València

El escolta internacional serbio ha firmado para dos temporadas con una tercera opcional

Otras noticias en sucesos

Un hombre de 49 años ha fallecido este sábado en una piscina de la localidad alicantina de El Campello tras haber sido sacado del agua con síntomas de ahogamiento, según han informado fuentes del Centro de Información y Coordinación de Urgencias (CICU).
Una segunda persona ha sido detenida en el marco de la investigación policial abierta en Alicante y que podría guardar relación con empadronamientos a inmigrantes
Comparte la noticia
Eventos y digitales valencianos, S.L. Todos los derechos reservados
-


Otros productos de Eventos y digitales valencianos, S.L.