Este sitio web utiliza cookies, además de servir para obtener datos estadísticos de la navegación de sus usuarios y mejorar su experiencia de como usuario. Si continúas navegando, consideramos que aceptas su uso. Puedes cambiar la configuración u obtener más información en nuestra política de cookies pulsando aquí.
Entendido
Iniciar búsqueda
Cerrar
ALBALAT DELS TARONGERS

La base de brigades forestals d'Albalat dels Tarongers complix un any sense posar-se en marxa

La Diputació va a anunciar una instal·lació fixa a Albalat per a cobrir les necessitats de la zona
MARÍA MARTÍNEZ - 14/07/2019
L?alcaldessa amb els representants de Divalterra. EPDA L?alcaldessa amb els representants de Divalterra. EPDA

La nova Diputació de València té pendent la posada en marxa de la base de brigades forestals que fa més d'un any va prometre a Albalat dels Tarongers. Va ser en març de 2018 quan l'aleshores gerent de Divalterra, Xavier Simón, va comunicar a l'alcaldessa, Maite Pérez, la voluntat de instal·lar un centre fixe a la localitat amb la finalitat de cobrir les necessitats de la zona per la seua massa forestal. Però el 'Cas Alqueria' va interrompre la execució d'este projecte.

Ara la nova Diputació de València té damunt la taula esta iniciativa. I a priori, la nova Corporació té voluntad d'executar la base de brigades forestals a Albalat dels Tarongers. De fet, dos tècnics de la Diputació han visitat recentement el poble per a veure les instal·lacions on es allotjaria la base. Es tracta d'un local de l'auditori municipal el qual reunix les condicions mínimes que exigix la Diputació com són unes dutxes, vestidors, servicis i taquilles. El proper pas és que l'Ajuntament aprove per ple la cesió del local.

L'alcaldessa ha mostrat la seua satisfacció per la labor de gestió de la massa forestal que realitzen les brigades forestals, "que ja coneixem perquè han treballat en el nostre terme municipal" i ha valorat "molt positivament" la possibilitat d'acollir una brigada "ja que aquesta zona de la Serra Calderona havia estat molt abandonada en temps passats" i ha incidit que "el fet de reforçar la prevenció d'incendis en aquest emplaçament demostra la sensibilitat de la nova Diputació de València amb les necessitats reals del patrimoni natural del nostre territori".

Va ser un estudi elaborat per la Universitat Politècnica de València sobre la reubicació de les bases de les brigades forestals de la Diputació, el qual va establir Albalat dels Tarongers com a municipi per a acollir una brigada a curt termini. El motiu és la important massa forestal del terme municipal de la localitat i dels municipis limítrofes.

Funcions

Les principals tasques desenvolupades per les Brigades Forestals se centren en treballs de silvicultura preventiva, executant i mantenint àrees tallafocs i faixes auxiliars, tant al costat de camins com a l'entorn de les zones d'interfície urbanoforestal. També s'actua sobre la vegetació localitzada a les principals zones d'ús recreatiu i llocs d'afluència en l'entorn forestal, a fi d'assegurar l'ús segur d'aquestes instal·lacions.

A més dels treballs silvícoles, les Brigades Forestals realitzen una important labor de vigilància preventiva i dissuasòria, principalment en els períodes de major risc com per exemple Setmana Santa i Pasqua, i, per suposat, l'època estival quan reforcen la vigilància.

Categorías de la noticia

Otras noticias en Morvedre

La formación naranja exige la puesta en marcha de la Comisión de Playas

Otras noticias en sucesos

n hombre de 28 años ha fallecido este domingo a consecuencia de la caída que ha sufrido mientras practicaba escalada en la sierra de la localidad alicantina de Redován, han informado fuentes del Ayuntamiento
El PSOE elige Paterna por contar su cementerio con más de setenta fosas comunes con los restos de 2.238 represaliados del franquismo
Comparte la noticia
Eventos y digitales valencianos, S.L. Todos los derechos reservados
-


Otros productos de Eventos y digitales valencianos, S.L.