Este sitio web utiliza cookies, además de servir para obtener datos estadísticos de la navegación de sus usuarios y mejorar su experiencia de como usuario. Si continúas navegando, consideramos que aceptas su uso. Puedes cambiar la configuración u obtener más información en nuestra política de cookies pulsando aquí.
Entendido
Iniciar búsqueda
Cerrar
PAIPORTA

La vicepresidenta del Consell visita Paiporta i manté una reunió tècnica amb l'equip base de Benestar Social

Oltra: 'Els serveis socials municipals estan dotats ara per a abordar diferents qüestions des de diferents mirades professionals'
REDACCIÓ - 13/03/2019
Visita de Mónica Oltra als Serveis Sociasls de Paiporta Visita de Mónica Oltra als Serveis Sociasls de Paiporta
La vicepresidenta i consellera d'Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, ha destacat que "ara els serveis socials municipals estan dotats per a abordar diferents qüestions des de diferents mirades professionals" de manera que la qualitat i especialització de l'atenció que s'ofereix en els serveis socials dels ajuntaments "és molt més òptima per als ciutadans i ciutadanes que acudeixen a ells".
Oltra ha explicat que "això ha sigut possible gràcies a que la remunicipalització del sistema públic valencià de serveis socials s'ha abordat des d'una òptica de diversificar els perfils professionals que els componen perquè l'atenció a la ciutadania siga la millor possible".
Així ho ha explicat després de la seua visita a l'Ajuntament de Paiporta, on ha assenyalat la "bona harmonia i coincidència" entre totes dues institucions en l'aposta per la "reconstrucció i dignificació del sistema de protecció social", impulsat per la Vicepresidència i Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives amb la col·laboració dels ajuntaments de tota la Comunitat Valenciana.
La vicepresidenta, que s'ha reunit amb l'alcaldessa, Isabel Martín, i amb l'equip dels serveis socials municipals, ha explicat que els ajuntaments han comptat amb l'ajuda tècnica i financera de la Conselleria i, en aquest sentit, ha recordat que s'han multiplicat per 4 les partides econòmiques destinades als serveis socials municipals i per 5 la quantitat per a la contractació de professionals en els equips base dels ajuntaments.
En el cas de l'Ajuntament de Paiporta, la línia econòmica ha permés passar de 2 professionals contractats a les 12 possibles contractacions.
Així mateix, la vicepresidenta ha destacat l'ampliació dels perfils professionals que integren els equips base, de manera que estan compostos per treballadors i treballadores socials, psicòlegs i psicòlogues, juristes, personal administratiu i d'integració social.
Oltra ha recordat que des de la Conselleria també s'ha volgut posar en valor l'espai local com a "nucli d'inclusió i de prevenció" amb la intervenció directa dels equips base. L'objectiu, ha afegit, és que els serveis socials "es consoliden com la quarta pota de l'Estat de Benestar al costat de la sanitat, l'educació i les pensions".
Per a l'alcaldessa de Paiporta, Isabel Martín, la localitat "és el paradigma dels canvis del Govern del Botànic, ja que hem passat de 7 persones en Benestar Social a un equip de 22, hem augmentat un 64% les ajudes a l'emergència social, i hi ha un equip multidisciplinari per a realitzar una millor atenció a la ciutadania".
Des de l'Ajuntament s'ha "prioritzat l'àrea de Benestar Social, i les ajudes i subvencions per a programes de conselleria també han millorat, ja que hem passat de rebre 160.000 euros en 2015 per a programes i contractacions, a 630.000 euros en 2018. Aqueix canvi és important per a atendre les necessitats que tenia el poble", ha conclòs l'alcaldessa.
En la seua vista a Paiporta, la vicepresidenta ha visitat el Espai Paiporta Conviu, on es duen a terme activitats com el Taller d'Envelliment Actiu per a persones majors, i el Taller Respir Matutí per a persones amb diversitat funcional de l'Associació ALDIS.

Categorías de la noticia

Otras noticias en L´H. Sud

Los autos eléctricos híbridos reducirán el consumo de combustible y la contaminación
El consistorio ha declarado que el suceso no tuvo consecuencias graves ni personales ni materiales

Otras noticias en sucesos

El hombre le había propinado dos patadas en la pierna izquierda y le había amenazado
Los agentes detectaron la plantación “indoor” al acudir al edificio una patrulla por una disputa vecinal e intervinieron 112 plantas de marihuana en fase de crecimiento con un peso total de 20 kilogramos
Comparte la noticia
Eventos y digitales valencianos, S.L. Todos los derechos reservados
-


Otros productos de Eventos y digitales valencianos, S.L.