Este sitio web utiliza cookies, además de servir para obtener datos estadísticos de la navegación de sus usuarios y mejorar su experiencia de como usuario. Si continúas navegando, consideramos que aceptas su uso. Puedes cambiar la configuración u obtener más información en nuestra política de cookies pulsando aquí.
Entendido
Iniciar búsqueda
Cerrar
JARDINS

S'inicien les obres del nou jardí de València a la plaça de Santa Maria Mazzarello

Es tracta del tercer parc que arriba al barri d'Orriols en dos anys
REDACCIÓN - 05/02/2019
Recreació jardí Maria Mazzarello Recreació jardí Maria Mazzarello

Les obres de la nova zona verda a la plaça de Santa Maria Mazzarello, al barri d'Orriols, ja han començat. Es tracta d'una illa interior de 1.249,2 metres quadrats. L'espai es troba tancat per edificis, d'una banda, i per un col·legi, de l'altra. L'accés a la plaça es fa entre el centre educatiu i les vivendes, des de l'avinguda de la Constitució.

«Amb esta actuació donem resposta a la necessitat de generar una àrea de joc propícia per a l'activitat dels xiquets i xiquetes, tant dels col·legis de la zona, com del barri en general», ha dit la regidora de Parcs i Jardins, Pilar Soriano.

D'altra banda, l'enjardinament de la plaça es farà amb arbrat capaç de generar ombra en este espai i reduir l'impacte acústic de la plaça sobre els edificis que l'envolten. «La ubicació estratègica dels arbres pot ajudar a refredar l'aire entre 2 i 8 graus, reduint així l'efecte d'illa de calor urbà. A més, viure prop d'espais verds urbans i tenir accés a ells té aspectes molt positius per a la ciutadania, fins i tot pot millorar la salut de les persones, tal com diuen molts estudis», ha explicat la regidora Soriano.

L'actuació s'ha estudiat «convenientment i s'ha fet amb previsió», de manera que s'adapta a les futures ampliacions de l'espai, amb la situació de zones verdes a les àrees susceptibles d'expansió.

Així, es crearan dos àrees totalment contraposades: la primera, de zona verda amb arbrat, on els camins discorreran entre praderia per accedir als bancs, mentre que la segona es materialitzarà com a una àrea de joc infantil.

Les zones de pas es materialitzen mitjançant un paviment. Es crearan bancs de formigó en els desnivells, la qual cosa generarà espais de descans al llarg d'algunes zones del recorregut. L'àrea de joc es troba per davall respecte a la cota de la plaça per tal de minimitzar el seu impacte visual i afavorir una millor supervisió per part dels pares i mares.

PASSAREL·LA ELEVADA

El multijoc consistix en una passarel·la elevada. Per baix es projecta una superfície de paviment de seguretat que varia la seua alçada amb la generació d'un joc de topografia. Hi ha un tobogan, una xarxa horitzontal, gronxadors i un laberint de cordes, entre d'altres elements.

TERCERA ACTUACIÓ DE JARDINS A ORRIOLS

Esta actuació és la tercera que porta a terme en dos anys la regidoria de Pilar Soriano al barri d'Orriols. Cal destacar l'actuació a la plaça de l'ermita, «un lloc que ha passat de ser un fangar totalment abandonat a un espai verd central per al barri, dissenyat per tots els veïns i veïnes a través d'un procés participatiu, que posa en valor la trama històrica de la zona i l'ermita de la plaça».

També s'ha remodelat la plaça i el jardí d'Esteban Dolz del Castellar, on s'ha ampliat la zona de jocs infantils, s'han instal·lat sis grans pèrgoles de colors, que donen ombra i faciliten la celebració d'activitats a la plaça, i s'han reparat totes les jardineres i els bancs. Es tracta d'un espai molt proper a l'estadi Ciutat de València, del Llevant Unió Esportiva.

Categorías de la noticia

Otras noticias en València

El concejal de Limpieza del Espacio Público y vicealcalde, Sergi Campillo, ha destacado la colaboración ciudadana, “esencial para avanzar en sostenibilidad y fomentar la economía circular”

Otras noticias en sucesos

También se le han imputado los delitos de usurpación de identidad y usurpación de funciones públicas
Esta robo se ha solventado con la detención de dos varones de como presuntos autores de un delito de falsificación de documento público y otro de sustracción de vehículo a moto
Comparte la noticia
Eventos y digitales valencianos, S.L. Todos los derechos reservados
-


Otros productos de Eventos y digitales valencianos, S.L.