Este sitio web utiliza cookies, además de servir para obtener datos estadísticos de la navegación de sus usuarios y mejorar su experiencia de como usuario. Si continúas navegando, consideramos que aceptas su uso. Puedes cambiar la configuración u obtener más información en nuestra política de cookies pulsando aquí.
Entendido
Iniciar búsqueda
Cerrar
SAGUNT

Sagunt llança una campanya sobre compliment de la normativa que regula els animals de companyia

La campanya de control començarà el dia 11 de febrer, amb una durada de 17 dies
REDACCIÓN - 06/02/2019
Capaña Animales Capaña Animales

La regidoria de Policia Local de Sagunt posa en coneixement que es realitzarà una campanya sobre el compliment de la normativa que regula la tinença i condicions dels animals de companyia així com el compliment de les diferents prescripcions per part dels seus propietaris.

Ariño ha destacat que els dos problemes més importants que la ciutadania ha reclamat històricament és el tema de les motos i els gossos. El primer, ja està quasi solucionat perquè "resulta estrany escoltar una moto amb molt so. El dels gossos estem millorant-ho, però volem continuar insistint perquè continua sent una de les peticions que els ciutadans ens fan".

"S'ha millorat molt en eixe aspecte i jo crec que qualsevol de nosaltres veiem ja al propietari d'un gos amb la bosseta per a recollir els seus excrements, i hauríem de convéncer als que encara no recullen els escrements. Ara volem fer èmfasi en el tema de l'orina, que és un problema greu, cada dia més", ha afirmat Ariño.

El control de la campanya començarà el dia 11 de febrer i finalitzarà el dia 27 de febrer, sent responsabilitat dels Oficials o Caps de Servici el donar les ordres oportunes perquè es porte a efecte esta campanya, per a això, els caps de servici encomanaran a una patrulla específica per al seguiment d'esta campanya, encara que la resta d'unitats deuen també col·laborar.

La consellera de la SAG, Roser Maestro, ha declarat que "per descomptat este ha sigut un problema recurrent que es va plantejar des del minut zero i precisament per això ja la SAG en 2017 va posar en marxa una campanya sobre el que suposava la recollida d'excrements i d'ací s'han notat determinades millores. Per descomptat no és alguna cosa que afecte només esta població sinó que és una cosa bastant generalitzada, en este sentit per descomptat la SAG donarà suport en tot el que puga a la campanya i farà una especial vigilància així com neteja d'aquelles zones que es puguen detectar que tenen més presència d'excrements o de orín i per descomptat s'involucrarà en tot el que puga. Això és un problema educacional i que caldrà fer molt d'èmfasi sobre este tema".

Les infraccions que principalment s'han de supervisar i que es recullen en l'acta corresponent, seran les referides a qüestions administratives com no estar inscrits els animals en els registres corresponents, situacions de risc com no utilitzar els elements de seguretat com a morrions i cadenes i les referides a qüestions sanitàries com no tindre'ls vacunats, no recollir els excrements dels mateixos com també no diluir les orines exclusivament amb aigua, estar en zones prohibides i ocasionar-los algun tipus de maltractament.

L'Inspector de Policia Local, Carlos Martínez, ha explicat que es faran controls per la vora del riu i les principals avingudes perquè els amos dels animals domèstics complisquen amb la normativa, sent important portar la targeta del RIVIA perquè és el que identificarà a la mascota. Ha destacat que una de les infraccions administratives més comunes entre els amos d'animals és no censar a la seua mascota, la qual cosa assenyala que és "gratis" i per això fa "especial incidència" perquè els amos realitzen els tràmits oportuns a l'Ajuntament i censen als seus animals. D'altra banda ha recordat que tant els gossos considerats perillosos, com a aquells gossos que s'hagen vist involucrats en un incident i durant un temps se'ls considere perillosos, hauran de portar morrió.

Així mateix, Carlos Martínez, ha assenyalat que està orientada a denunciar els casos més greus, com per exemple que un amo que porta una bosseta no reculla els excrements de la seua mascota. D'esta manera, "la Policia Local anirà amb un vehicle camuflat, és a dir, sense distintiu, encara que els agents sí que portaran el seu uniforme, i d'esta manera, denunciarem els casos més greus".

Es prestarà especial atenció a les següents zones de la ciutat de Sagunt:

Nucli del Centre històric: Plaça Cronista Chabret, Plaça Morería, Camí Real, Nord Palància.

Nucli de Port de Sagunt: Zona sanatori, Plaça Rey Juan Carlos I, Avinguda Mediterrani, Plaça Picaso i Rey Sancho III el Fuerte.

El Director general de la SAG, Enrique Catalá, ha destacat com a dada important que en la SAG hi ha a la disposició de tots els propietaris de gossos bosses que s'entreguen gratuïtament, simplement proporcionant la cartilla del gos o amb la targeta RIVIA. I ha volgut recordar també, perquè hi ha gent que no ho sap, que fins i tot als parcs canins hi ha obligació de recollir els excrements ja que hi ha unes papereres especials per a depositar-los.

Categorías de la noticia

Otras noticias en Morvedre

Esta robo se ha solventado con la detención de dos varones de como presuntos autores de un delito de falsificación de documento público y otro de sustracción de vehículo a moto
La formación naranja exige la puesta en marcha de la Comisión de Playas

Otras noticias en sucesos

Una de las víctimas estuvo un día en el hospital en observación
También se le han imputado los delitos de usurpación de identidad y usurpación de funciones públicas
Comparte la noticia
Eventos y digitales valencianos, S.L. Todos los derechos reservados
-


Otros productos de Eventos y digitales valencianos, S.L.