Este sitio web utiliza cookies, además de servir para obtener datos estadísticos de la navegación de sus usuarios y mejorar su experiencia de como usuario. Si continúas navegando, consideramos que aceptas su uso. Puedes cambiar la configuración u obtener más información en nuestra política de cookies pulsando aquí.
Entendido
Iniciar búsqueda
Cerrar
ALBUFERA

València ha invertit més de 200.000 euros en el Dragat de 28 quilòmetres de motes i canals de l'Albufera

Al 2016, quan es van reprendre les actuacions de dragat i manteniment de canals i sèquies en el parc natural es van desbrossar 20.400 metres quadrats i es van dragar i reforçar 2 quilòmetres de motes dels tancats
REDACCIÓ - 19/09/2019
El regidor d'Ecologia Urbana i vicealcalde, Sergi Campillo, ha informat dels treballs realitzats pel servei de neteja, dragat i conservació de l'Albufera. Des de 2016 s'han dragat més de 28 quilòmetres i s'han desbrossat prop de 56.000 metres quadrats de canals, motes, vores i sèquies de titularitat municipal del parc natural. Campillo ha destacat "el compromís ferm del govern del Joan Ribó per la preservació d'este espai natural únic, patrimoni de la nostra biodiversitat". 

El vicealcalde ha recordat que des del 2011 no s'havia fet cap actuació d'esta entitat al parc natural, "és amb el canvi de govern a València quan es reprenen i s'intensifiquen els treballs de neteja i conservació de l'Albufera conscients de la seua importància mediambiental, cultural i econòmica per als arrosers". Uns treballs que s'han sistematitzat amb la posada en marxa l'any 2018 d'una contracta dotada amb 100.000 euros anuals per fer els serveis de dragat, neteja i restauració de motes a la Devesa-Albufera.  

Al 2016, quan es van reprendre les actuacions de dragat i manteniment de canals i sèquies en el parc natural es van desbrossar 20.400 metres quadrats i es van dragar i reforçar 2 quilòmetres de motes dels tancats. Els dos anys següents, 2017 i 2108, van continuar amb els treballs de neteja i reparació. I durant el 2019, fins al mes de març quan han de parar perquè comença l'època de nidificació d'aus, s'ha desbrossat una superfície total de 31.700 metres quadrats als diversos canals i sèquies que formen este parc natural, i s'han dragat més d'11 quilòmetres. També s'han anat obrint les goles del Pujol i del Perellonet, en un total de 10 jornades, i s'han reparat canals. A més, s'han transportat un total de 24 tones de vegetació eliminada de les motes i 20 metres cúbics de residus, principalment plàstics, a un abocador autoritzat per al seu tractament. Tot açó ha permés, com ha explicat Sergi Campillo, que "davant d'un episodi de gota freda com el de la setmana passada, l'Albufera ha estat preparada per a desaiguar i el cultiu de l'arrós no ha patit danys".

El regidor d'Ecologia Urbana i vicealcalde ha oferit estes dades en la Comissió informativa d'Ecologia Urbana i Emergència Climàtica. Campillo ha valorat la coordinació entre les institucions implicades i les comunitats de llauradors que són els responsables del manteniment de les seues motes. "L'Albufera abasteix de vida a València, és un pulmó verd per a la ciutat aliat per fer front al canvi climàtic, i al mateix temps és una font d'activitat econòmica agrícola, pesquera i turística".

Categorías de la noticia

Otras noticias en València

El reto consiste en superar el actual récord Guinness de este tipo, que lo sustenta la India
El dinero depositado corresponde a las responsabilidades civiles asumidas por 12 de los procesados en la trama de desvío de fondos públicos

Otras noticias en sucesos

El juicio continúa con la declaración del primer testigo llamado a testificar
El PSOE elige Paterna por contar su cementerio con más de setenta fosas comunes con los restos de 2.238 represaliados del franquismo
Comparte la noticia
Eventos y digitales valencianos, S.L. Todos los derechos reservados
-


Otros productos de Eventos y digitales valencianos, S.L.