TORRES TORRES
Compromís deixa el govern de Torres Torres per falta de confiança en l'alcalde
"Estan desfent tots els esforços iniciats per a la racionalització del gasto i la priorització de les intervencions necessàries en el municipi"
REDACCIÓN - 09/02/2016

Aquest migdia, en la Junta de Govern, les regidores de Compromís de Torres Torres han comunicat a l'alcalde que deixen l'equip de govern que formaven junt als dos regidors del PSPV-PSOE per la falta de comunicació i confiança amb l'alcalde de la localitat, Rafael Gil Gil.

Consuelo García i Isabel Martínez també han posat les seues delegacions (Urbanisme, Cultura i Hisenda) a disposició de Gil. El motiu de la decisió és principalment, com declara Consuelo García, "la incapacitat dels dos representants socialistes de treballar en equip. Ja ens va costar constituir una Junta de Govern per a reunir-nos totes les setmanes i debatre i acordar els assumptes municipals, però contínuament l'alcalde pren decisions unilaterals sense consultar o inclús contradient els acords presos i a les responsables de les delegacions".

També destaca García que aquestes decisions unilaterals "estan desfent tots els esforços iniciats per a la racionalització del gasto i la priorització de les intervencions necessàries en el municipi. Assumírem la responsabilitat de treballar pel poble a pesar de les dificultats que sabíem que suposava, però en estes condicions és impossible continuar, i no volem que ningú pense que som còmplices de les actuacions de l'alcalde".

El PSPV-PSOE fou la candidatura menys votada a les passades eleccions municipals. El PP, que fins aleshores tenia l'alcaldia, obtingué tres regidors, dos Compromís com a segona força i dos els socialistes en últim lloc. Però aquests amenaçaren de no votar pel canvi de govern si no era Rafael Gil l'alcalde, i fins a última hora el col·lectiu local de Compromís no va decidir el seu vot. L'actitud del PSPV-PSOE estigué a punt d'afectar al pacte en el municipi veí d'Albalat dels Tarongers, on l'alcaldessa socialista governa amb els vots dels dos regidors de Compromís. Les relacions entre els dos partits són més que tibants també pel cas del regidor socialista de Canet, que junt al de Ciudadanos són el suport continu de l'alcalde popular de Canet d'En Berenguer.