BIRRAS DE AQUÍ
Pressupostos Generals de l'Estat
Francisco Adán y Albert Llueca
- 27/04/2017
Francisco Adán y Albert Llueca.
Francisco Adán y Albert Llueca.

Francisco José Adán

Aquesta setmana volen que escriga sobre els pressupostos generals de l'Estat i bé, predisposats a parlar sobre un tema que no domine ho faré en valencià i així molt més risc. Eixiré de la meua zona de confort.

I es que pareix que els pressupostos discriminen a València, vull dir, a la Comunitat , almenys es el que es deduïm de les moltes declaracions de polítics y de titulars de premsa on es remarca que a la nostra pàtria xica arriben molts menys diners dels que mereixem i necessitem. Aquesta cosa, que pot parèixer una veritat a mitges, es referenda per el vot afirmatiu del PP a les Corts Valencianes per a reclamar un tracte just als Pressupostos Generals de l'Estat.

Jo fuig de les declaracions victimistes, eixa política que consisteix en plorar com un xiquet enrabiat per a que li donen el que el vol i que es una pràctica molt establerta en ideologies nacionalistes ( siga quina siga la "nació" a defendre) però si es deveres cert que en els pressupostos ens discriminen, deuriem posar peu en paret.

Jo no vull que em donen res que no em mereixia i tampoc estic d'acord en eixa mena de regionalització que estem vivint a Espanya, però si la Comunitat es té que fer càrrec de serveis essencials com la sanitat o l'educació, ha de poder finançar-se correctament per que, al cap i a la fi, darrere de tot hi han persones que es veuran afectats per la falta de recursos. Per un altra banda, i de la mateixa manera, el Govern valencià, deurà gastar els diners en coses necessàries i no en certes organitzacions que tenen una intenció ideològica que ja feia temps que havíem desterrat d'aquesta terra.

Albert Llueca

Els pressupostos generals de l'estat, una nova batalla d'Almansa. L'AVE, una nova batalla d'Almansa. El corredor mediterrani, una nova batalla d'Almansa. La liberalització de l'AP-7, una nova batalla d'Almansa. El problema d'infrafinançament que pateix la Generalitat Valenciana respecte els fons que rep de l'Estat, una nova batalla d'Almansa.

Segons conta el diari ara.cat, ni els més pessimistes dels líders polítics, empresarials i socials del País Valencià esperaven una reducció del 33% de les inversions per a 2017 i la relegació com el territori amb menys inversió de tot l'estat si es té en compte la població. La inversió mitjana a tot l'estat siga de 185 euros per habitant, al País Valencià la xifra descendirà fins els 119 euros. Aquesta discriminació també és una nova batalla d'Almansa.

Els pressupostos que ha presentat el govern espanyol, per part del Partit Popular i recolzats per Ciudadanos, estableixen per al País Valencià una inversió de 589 milions davant dels 879 assignats als comptes del 2016, el que suposa 290 milions d'euros menys. Aquests 589 milions d'euros representen un 6,9% de tota la inversió de l'estat, un percentatge que és lluny de l'11% reclamat "com a mínim" pel Consell – de manera unànime en la votació a les Corts-, ja que és la xifra de la població que representen els valencians. Les Corts exigen un 14% per a compensar el País Valencià de l'infrafinançament que pateix i de la manca d'inversions durant els últims anys. També perdem aquesta nova batalla d'Almansa.

Podriem parlar del que directament ve a Sagunt però pareix que per a Sergio Muniesa, PP, i Raül Castillo, C's, Sagunt no pinta res.