PETRÉS
Comença la Festa Gran de Petrés en honor a Sant Jaume amb la Volta al Terme municipal
L’Ajuntament consolida aquestes festes en el municipi que enceten el calendari festiu d’aquesta localitat de La Baronia
REDACCIÓ - 20/07/2017
Dansà en el mercat medieval. EPDA
Dansà en el mercat medieval. EPDA

El municipi de Petrés ha començat la seua Festa Gran, les festes patronals en honor a Sant Jaume. I ho ha fet de la manera més esportiva possible, amb la celebració de la Volta al Terme municipal. Una prova que va reunir ahir a prop d'un centenar de senderistes i atletes que recorregueren els racons més emblemàtics de la localitat.

Per a avui divendres 21 de juliol, la festa en honor a Sant Jaume de Petrés continuarà amb el sainet de la companyia de Canet d'En Berenguer El Molinet. Teatre en la plaça del municipi que donarà començament a les 23 hores.

Demà dissabte, dia 22 de juliol, la plaça del poble s'omplirà de cultura, música i diversió. Durant tot el cap de setmana estarà oberta una fireta del llibre, mercadet medieval i atraccions per als menuts. A més, actuaran els cabuts i la dolçaina i el tabal que amenitzaran la jornada festiva.

L'esport continuarà sent el plat fort de les festes el dissabte a la vesprada amb la partida de galotxa al carrer Sant Jaume de la localitat. Una proba que s'ha consolidat dins de la programació d'aquestes festes que enceten el calendari festiu d'aquesta localitat de La Baronia.

Per la nit, a les 23 hores, la música culminarà la vetlada amb l'actuació de La Vall d'Uixó Big Band a la Plaça.

El ball valencià serà el protagonista el diumenge a les 20 hores. Un aplec de grups de dansà acompanyats dels germans Caballer actuaran a la Plaça. Una tradició que el Consistori ja va recuperar l'any passat i que repeteix enguany com una aposta per la cultura valenciana.

Després, a les 22 horas, hi haurà sopar d'entrepà al mateix lloc. Com a colofó, el monòleg d'Óscar Tramoyeres posarà el punt i final a la jornada festiva amb rises i diversió.

El dilluns 24 de juliol la música centrarà el programa festiu. A les 19:30 hores, hi haurà una disco party per als xiquets i xiquetes a la Plaça. I ja per la nit, a les 23 hores, un concert de la Societat Unió Musical Petresana també a la Plaça.

Missa

La festa religiosa es celebrarà el dimarts 25 de juliol. día de Sant Jaume. A les 8 hores començarà la jornada festiva amb la despertà a càrrec de ña Societat Unió Musical Petresana. I a les 12 hores es farà la solemne missa en honor a Sant Jaume Apòstol cantada per la soprano Emilia Onrubia.

Cal destacar que des de l'Ajuntament de Petrés han volgut per segon any consecutiu donar-li una major importància a les festes patronals en honor a Sant Jaume i consolidar-les com la Festa Gran de la localitat. "Sempre dins de les nostres possibilitats i no gastant més del que ens permeten les arques municipals", ha destacat l'alcalde, Pere Peiró.

Així doncs, el primer edil ha convidat a tot el poble a gaudir de tots els actes organitzats per a l'ocasió i a participar en ells "omplint el poble de somruires i deixant aquests dies els problemes de costat".