GANDIA
Assistència multitudinària en les activitats culturals i d'oci turístic programades a la Platja i a Gandia en la darrera setmana
Prop d' 11.000 persones gaudeixen de la diversitat d'activitats programades per a tots els públics a diferents punts de la ciutat i més de 27.000 persones ballen al so del Pirata Rock
REDACCIÓ - 26/07/2017
Públic del Festival Pirata Rock. EPDA
Públic del Festival Pirata Rock. EPDA

El departament de Turisme de l'Ajuntament de Gandia ha fet balanç de les xifres d'assistència i participació a les activitats que, des de Cultura i Turisme, es programen setmanalment a la Platja i a la ciutat com a complement per a gandians i turistes que visiten Gandia durant els mesos d'estiu.

Així, la setmana ha esat carregada d'activitats culturals i d'oci per a totes les edats i repartides per distints punts de la Platja i de Gandia. Esta setmana s'ha encetat el cicle de 'La Mar de Músiques' amb dos concerts, un de de l'Associació de Dolçainers i Tabaleters de la Safor i altre de l'Associació Musical Grau de Gandia, amb més de 1800 assistents entre els dos concerts.

També s'ha encetat el cicle d'activitats culturals 'Port Art', amb el segon espectacle de Circ al Port, de la mà de Zen del Sur, i amb la primera activitat musical "Ballem", amb la música jazz de Le Dancing Pepa, que van comptar amb prop de 1.000 espectadors.

L'Esport lligat al Turisme també ha estat present en l'oferta disponible per als visitants de Gandia; així, prop d'un centenar de persones es van sumar a l'eixida del "Levántate corriendo" que organitza el CC El Garbí en una eixida que va arribar fins al Castell de Bayren.

A més, esta setmana l'aparcament del Port de Gandia va rebre la visita de l'stand de Nintendo, que ha reunit a més de 3.500 persones de totes les edats que van poder gaudir de la nova proposta de la marca japonesa de videojocs que estarà activa fins a esta vesprada.

A estes activitats cal sumar altres programacions habituals de l'estiu, com el 'Cinema junt al mar', que esta setmana va reunir prop de 1.500 persones per a veure la pel·lícula "Mascotas", o les activitats del programa 'Vívela', que han estat visitades per prop de 1.200 persones.

Una programació de la platja que es complementa amb les propostes culturals i d'oci a Gandia, on les visites nocturnes al Palau Ducal han penjat esta setmana el cartell de "complet", més de 300 persones han gaudit del Cine Pot al Palau i del Cinema a la Fresca i on les activitats obertes de la Universitat d'Estiu al jardí de la Marquesa han reunit a més de 1.500 persones.

Cal sumar també la gent que este cap de setmana ha pogut participar al Festival Pirata Rock de Gandia, del qual es realitzarà una valoració detallada en els propers dies però que ja es pot avançar que va comptar amb la presència de més de 27.000 persones.

L'Alcaldessa de Gandia i màxima responsable en matèria de Turisme, Diana Morant, ha valorat positivament estes dades i ha assegurat que "és el millor camí a seguir per a que els turistes que ens visiten, vulguen repetir Gandia com a destinació turística". "Seguim apostant per la qualitat i per activitats pensades per al públic familiar de totes les edats, oferint cultura i oci com a complement a l'oferta de sol i platja", ha declarat Diana Morant, qui ha afegit que "l'estiu està desenvolupant-se amb total normalitat, i a falta de confirmar les dades d'ocupació, podem dir que són semblants a les de l'estiu passat, que ja van ser de rècord, i amb un 100% tècnic en ocupació hotelera (97% el cap de setmana). Unes dades que conviden a seguir treballant en un seguit d'activitats que busquen complementar el nostre destí i donar una imatge de Gandia com a destinació perfecta per a passar les vacances amb tota la família. Gandia està més vivia que mai i continuem sent una destinació líder de la costa valenciana".

Esta setmana, a més de les activitats que formen part de la programació setmanal, es presentarà el proper dijous el cicle de concerts "Escena Gandia", que es desenvoluparà a l'aparcament del Port de Gandia durant la primera quinzena d'agost amb els concerts de Manuel Carrasco, India Martínez, Vanesa Martín, Malú i les actuacions de Clan TV en directe i Moonlight Symphony.