ALBALAT DELS TARONGERS
Albalat dels Tarongers viu les seues festes populars
L’esport, la música, l’art, l’olor a pólvora i els bous al carrer inunden els carrers del municipi fins al dissabte 26 d’agost
M. MARTÍNEZ - 03/08/2017
Olles de les festes d
Olles de les festes d"Albalat dels Tarongers. EPDA

Després de l'èxit del festival Musikestiu que va congregar als millors músics de la comarca a Albalat dels Tarongers, aquest municipi de La Baronia continua les seues festes patronals amb l'esport com a protagonista. I és que hui divendres 4 d'agost, a les 20 hores, es realitzarà la XXVII Volta a Peu de la localitat.

L'art inundarà els carrers del municipi demà dissabte 5 d'agost amb la celebració de l'III Concurs de Pintura Ràpida Ximo Michavila. A partir de les 8 hores desenes de pintors il·lustraran belles imatges d'Albalat dels Tarongers. L'Ajuntament premiarà les millors obres.

El diumenge serà el torn de les bolilleras que protagonitzaran una trobada en el carrer Major a partir de les 10 hores.

L'esport tornarà a ser el plat fort de les festes el dilluns 7 d'agost amb la final de l'III Campionat de Frontó Municipal, a les 19:30 hores.

Els més menuts seran els protagonistes el dimarts 8 d'agost amb el sopar dels xiquets i cinema d'estiu, en el Jardí del Riu, a partir de les 20:30 hores. El sopar de germanor a favor de la lluita contra el càncer se celebrarà el dimecres 9 d'agost amb una nit de monòlegs a càrrec d'Óscar Tramoyeres i Rubén Aparisi, en la plaça de Baix, a partir de les 22 hores.

La pilota valenciana centrarà la vesprada del dijous 10 d'agost, a les 19:30 hores, en el carrer Major. A la nit començaran les nits de música amb una discomóvil en el Jardí del Riu.

El divendres 11 d'agost haurà de nou un sopar de germanor i Nit de Blues a càrrec de La Pepa, en la plaça de Baix.

El concurs de paelles es durà a terme el dissabte 12, a les 21 hores, en el Jardí del Riu. En acabar amenitzarà la vetlada l'orquestra Èxode.

teatre

La companyia Mestre Moragrega oferirà una obra de teatre el diumenge, a les 19 hores, en l'auditori municipal. I el dilluns 14 d'agost se celebrarà la cavalcada de disfresses i discomóvil lumínica a les 23 hores.

El dimarts 15 d'agost se celebrarà el dia de la Mare de Déu d'Agost amb missa, processó i concert de la Societat Músic-cultural d'Albalat dels Tarongers.

El dia de Sant Roc és el dimecres 16 d'agost i a banda dels tradicionals actes religiosos com la missa i la processó, es faran les paelles i els correfocs de la mà de la Diabòlica Morvedre. Com a colofó hi haurà una discomóvil texana amb bou mecànic.

El dijous 17 d'agost se celebra el dia de la Divina Pastora amb missa, processó i el esperat musical Special Night.

La festa dels xiquets es durà a terme el divendres 18 i el dissabte 19 d'agost amb tallers i castells inflables i la nit dels playbacks, respectivament.

Per a acabar, la setmana taurina posarà punt i final a les festes d'Albalat dels Tarongers amb les millors ramaderies del 19 al 26 d'agost.