ALCÀSSER
Compromís d'Alcàsser presenta una moció demanant l'adhesió al manifest i pacte contra la violència de gènere i masclista del Consell
Compromís Alcàsser "estem segurs que comptarem amb la unanimitat de tots els grups municipals en aquesta tasca de donar difusió i en la lluita contra la lacra de la violència masclista que afecta a tota la nostra societat"
REDACCIÓ - 11/10/2017
Comrpomís d
Comrpomís d"Alcàsser amb Oltra. EPDA

La regidora de Compromís Alcàsser ha presentat una moció per a la seua discussió al  ple del mes d'octubre de l'ajuntament, en la que se demana l'adhesió del poble al manifest i pacte contra la violència de gènere i masclista, que ha impulsat la conselleria d'igualtat i polítiques inclusives de la Generalitat valenciana.

A Compromís Alcàsser "estem segurs que comptarem amb la unanimitat de tots els grups municipals en aquesta tasca de donar difusió i en la lluita contra la lacra de la violència masclista que afecta a tota la nostra societat".

MOCIÓ ADHESIÓ AL PACTE VALENCIÀ CONTRA LA VIOLÈNCIA DE GÈNERE I MASCLISTA

La desigualtat estructural, la discriminació i l'opressió basada en el gènere com a mecanisme social que utilitza el patriarcat per a subjugar les dones respecte als homes i al constructe social d'allò "masculí" té, entre les pitjors conseqüències, l'assassinat de dones. Des que hi ha dades oficials, només a l'Estat espanyol, han sigut assassinades més dones, i els seus fills i filles, que víctimes hi va haver del terrorisme d'ETA. Davant d'aquesta situació d'emergència nacional, la societat valenciana, liderada, especialment, pels moviments feministes i pels col·lectius de dones, ha interpel·lat les diferents administracions per a arribar a un pacte d'Estat contra les violències masclistes.

El Pacte valencià contra la violència de gènere i masclista interpel·la les diferents parts que hi intervenen perquè assumisquen i desenvolupen 293 compromisos i mesures concretes per a combatre la violència masclista i treballar per una societat basada en la cultura de la no-violència, la igualtat d'oportunitats entre dones i homes, i que respecte la diversitat i els drets humans, per a desenvolupar les mesures i accions en els pròxims 5 anys. El Pacte valencià contra la violència de gènere i masclista inclou en l'agenda pública valenciana la lluita col·lectiva contra les violències masclistes i per la igualtat de gènere. Una oportunitat per a enderrocar els murs que encara hui invisibilitzen la violència de gènere i masclista i la consideren un fet privat i domèstic, i socialitzar-la com un conflicte polític, social, cultural i simbòlic.

El Pacte valencià contra la violència de gènere i masclista s'estructura en cinc eixos, 21 objectius i 293 mesures concretes amb l'objectiu de transformar la societat i eradicar les violències contra les dones. La feminització de la societat vinculada als valors tradicionalment atorgats a les dones, com la cultura de la no-violència, el diàleg, la gestió de les emocions i l'horitzontalitat. La promoció de l'equilibri entre l'esfera pública i privada, reproductiva i productiva, la raó i les emocions.

Un equilibri basat en la recuperació de la memòria i les genealogies de dones, així com l'empoderament d'aquestes com a nous referents socials. Una causa col·lectiva a la qual cal sumar els homes, des del treball de les noves masculinitats, i la seua despatriarcalització. Teixir sinergies amb de privilegis dels homes amb la pèrdua i l'alliberament d'opressions de les dones per a garantir una societat més lliure, segura i inclusiva.

Acords: L'Ajuntament d'Alcàsser aprova l'adhesió al manifest i pacte valencià de violència de gènere i masclista de la Generalitat Valenciana.