PETRÉS / GILET
La Diputació aprova la financiació per a reconstruir el gual entre Petrés i Gilet
La Corporació provincial destina 56.000 euros a aquesta infraestructura
M. MARTÍNEZ - 23/11/2017
Estat actual del gual entre Petrés i Gilet. EPDA
Estat actual del gual entre Petrés i Gilet. EPDA

La reconstrucció del gual que uneix pel riu Palància els termes municipals de Petrés i Gilet ha donat un pas endavant. Segons ha informat l'alcalde de Petrés, Pere Peiró, la Diputació de València ha aprovat ja la financiació per a dur a terme esta obra autoritzada per la Confederació Hidrogràfica del Xúquer (CHX).

Així doncs, la Corporació provincial destina 56.000 euros a la reconstrucció del gual inundable, el qual discorre de forma transversal i perpendicular al riu Palància.

Per a l'alcalde de Petrés és una gran satisfacció rebre aquesta nova notícia ja que es posarà en ús un camí que usen nombrosos agricultors de la localitat.

Cal recordar que fa més de dos anys que el pas pel riu que comunica les zones d'horta de Gilet i Petrés, va quedar inutilitzat per l'última avinguda del Palància que va arrossegar l'antic pas habilitat l'any 1991.

Les condicions que la CHJ obliga a observar en la nova construcció fan referència a l'obligatorietat del promotor de mantenir l'obra en bon estat, evitant que es creuen obstacles per al discórrer de les aigües, havent de passar el corrent per damunt del gual a construir. També serà obligatori senyalitzar el perill que es produïsca en cas de grans avingudes.