GODELLA
Medi Ambient planta 85 exemplars de distints arbres per Godella
Per a les actuacions executades durant el mes de desembre de 2017, s’han destinat 13.473,80€ del Fons de Cooperació Municipal
REDACCIÓ - 16/01/2018
Arbres en el parc del polígon de Godella. EPDA
Arbres en el parc del polígon de Godella. EPDA

Durant el mes de desembre, la regidoria de Medi Ambient ha realitzat els treballs de retirada de soques i plantacions d'arbres en alineacions viàries i en parcs i jardins, alguns dels quals presentaven desequilibri estructural i debilitament.

En total, s'han plantat 85 exemplars de Melia azedarach (mèlia), Morus fruitless (morera), Cupressus sempervirens (xiprer), Prunus cerasifera pissardii (prunera roja), Bahuinia purpúrea (bahuínia), Platanus hispanica (plataners) i Jacaranda mimosifolia (xicaranda), en escocells viaris i en zones verdes als carrers Salzes, i Ermita Nova, i les places de Vila Blanca i de Dalt.

Segons el regidor de l'àrea, Fernando Oliveros, «amb les plantacions es vol fer dels carrers espais més agradables, al mateix temps que es millora la qualitat ambiental». En aquest sentit, es demana la implicació de la ciutadania per la cura dels arbres viaris.

Aquests arbres tenen unes condicions de vida molt diferents a les dels arbres dels jardins, perquè generalment tenen poc espai per créixer, dificultats per arrelar en un subsòl urbà i, no solen disposar de reg localitzat automatitzat. En absència de pluges, es demana la col·laboració dels veïns i veïnes en el reg dels arbres per assegurar-ne un correcte arrelament.

Per a les actuacions executades durant el mes de desembre de 2017, s'han destinat 13.473,80€ del Fons de Cooperació Municipal.

D'altra banda, el poble de Godella celebrarà el Dia de l'arbre amb dos cites que pretenen «conscienciar i integral a la societat amb la política forestal de la Comunitat Valenciana per tal d'assegurar el manteniment i la recuperació d'espècies singulars i la formació i manteniment dels ecosistemes específics», com així ho ha explicat l'alcaldessa i regidora d'Agricultura, Eva Sanchis.

Primerament, el dissabte 27 de gener, al mercat de venda directa ubicat a la plaça de l'Ermita es repartiran, entre les 10 i les 14 h, diferents tipus d'arbres als veïns i veïnes de Godella. Després, el dimecres 31 es durà a terme una jornada de plantació amb els escolars dels centres educatius del poble.