PETRÉS
Petrés rehabilita la casa de l'ermità per a fer un alberg
L’Ajuntament inicia l’enderrocament d’una part deteriorada de l’edifici i adequarà l’immoble amb una subvenció de la Diputació de València d’un import de 56.218 euros
M. MARTÍNEZ - 22/02/2018
Interior de la casa. EPDA
Interior de la casa. EPDA

L'antiga casa de l'ermità de Petrés es va a convertir en un alberg per als turistas d'aquest poble de La Baronia. L'alcalde, Pere Peiró, ha informat a El Periódico de Aquí que l'Ajuntament ja ha iniciat les obres per recuperar este històric immoble adjunt a l'ermita de la localitat.

De moment, el Consistori ha començat per l'enderrocament de la zona més deteriorada de la casa i continuarà amb la rehabilitació de l'edifici conservant l'estructura original. A més, l'Ajuntament de Petrés adequarà l'interior del futur i primer alberg de la comarca del Camp de Morvedre.

Esta actuació es durà a terme gràcies a una subvenció de la Diputació de València, a través del pla d'Inversions Financierament Sostenibles (IFS) de 2017. L'import d'aquesta ajuda de la Corporació provincial ascendeix a 56.218 euros.

Amb aquest pressupost, l'Ajuntament de Petrés també actuarà a l'entorn de l'ermita. Cal destacar que aquest espai del poble és l'escenari del cicle de música que se celebra a la localitat en estiu. Es tracta d'una pionera iniciativa amb la qual l'Ajuntament pretén revaloritzar aquest espai del municipi i oferir una oferta cultural als veïns i turistes durant l'època estival. I amb el nou alberg, el Consistori omplia l'oferta turística d'aquest espai.

L'Ermita de Santo Domingo de Guzmán a Petrés es troba sobre una suau elevació en el vessant de la Muntanya de la Ponera, al final de la recta flanquejada per xiprers del Calvari. Al costat d'ella hi ha un xicotet parc infantil i zona de berenar amb paelleros, tot en un agradable entorn de algarrobos i sauces. La casa era la vivenda de l'ermità del poble fa anys.