OLOCAU
Olocau celebra la Setmana de la Dona del 7 al 10 de març
L’Ajuntament ha convocat el concurs de cartells del Dia Internacional de la dona
REDACCIÓN - 22/02/2018
Cartell commemoratiu
Cartell commemoratiu
Com cada any per a celebrar el dia "Internacional de la Dona", Olocau organitza la Setmana de la Dona, en la qual s'ofereixen diferents activitats perquè ens conscienciem del paper de la Dona en la nostra societat.
Igual que el passat any, l'Ajuntament ha convocat el concurs de cartells del Dia Internacional de la dona. En aquesta segona edició del concurs ha resultat guanyador Joan Esborres, que ens explica que el cartell dissenyat s'organitza a partir de la imatge central, bust històric que mostra un rostre femení, expressant una figura femenina des del concepte d'escultura clàssica, bella, artística, envoltat per set noms vinculats a un núvol per cada nom, corresponents a les set dones assassinades en el 2017 en la nostra comunitat.
Durant aquests dies "Setmana de la dona 2018", del 7 al 10 de març, es desenvoluparan una sèrie d'activitats tals com:
Dimecres 7 de març a les 16:00. Eixida Cultural a València des de la Plaça Major per a visitar les exposicions situades en el centre cultural Bancaixa. Preu socis 3€ i 5€ no socis i acompanyants, organitzat per l'Associació de mestresses de casa d'Olocau.
Dijous 8 de Març a les 11:30. En el saló d'actes (antiga Almàssera). Commemoració del dia de la dona. En acabar l'acte compartirem un cafè i pastes per a totes i tots els assistents.
Es lliurarà un regal al finalista del concurs de cartells.
Divendres 9 de Març a les 16:30. **VIDEO-*FORUM (en el saló de l'antiga Almàssera). "Un bitllet a mai de la vida". Dirigit per **Paqui Méndez, periodista i guionista de documentals. En acabar s'oferirà un berenar a tots els assistents.
A les 21:30. Sopar, amenitzada pel **duo germanes Sánchez en la Casa de la Cultura. Preu socis 5€, no socis i acompanyants 8€.
Dissabte 10 de Març, a les 18:00 "**Caminant **cap a la **igualtat", xarra col·loqui a càrrec de Vedat Talens, psicòloga experta en violència de gènere i igualtat. Gaudirem opinant i aprenent.
19:00**hrs Inauguració de l'exposició **fotogràfica d'un grup de dones del nostre municipi. "Dons **per a llevar.se el **Barret". Pretén **visibilizar l'important paper que exerciten les dones rurals en el desenvolupament dels seus pobles. "Donar els **gràcies".
Lectura d'un poema d'Anna Pascual i d'un relat de Julia Sant Fruits, dones d'Olocau que ho han escrit per a homenatjar a les nostres veïnes.
A continuació se servirà un vi d'honor.
L'exposició estarà oberta durant tot el mes de març.
Organitza: Dons D'Olocau
Antonio Ropero, Alcalde d'Olocau ens indica que aquesta activitat pretén reunir als veïns d'Olocau i d'altres localitats per a contribuir en el treball general de conscienciació social de la importància del rol de la dona en la Societat, violència de genere i sobretot davant la igualtat dones i Homes.