Nàquera
Náquera dedica una setmana a les persones majors del poble
Activitats lúdiques, gastronòmiques i culturals han centrat la setmana dels majors que s’ha celebrat estos dies i que es tanca hui divendres amb una paella
REDACCIÓ - 24/05/2018
Náquera dedica una setmana a les persones majors del poble
Náquera dedica una setmana a les persones majors del poble
L'Ajuntament de Nàquera, a través de la regidoria de Benestar Social, va organitzar la Setmana del Major juntament amb les associacions de jubilats de la localitat, Sant Joaquín i Santa Ana i Sant Francesc. Els actes, que s'han succeït des del dilluns 21 fins a hui mateix, 25 de maig han tingut un caire lúdic, gastronòmic i cultural i han estat dirigits a tot tipus de públic i de totes les edats, tot i que amb un protagonisme inevitable per als majors.
Amb una vesprada de cinema es donà el tret d'eixida. Les projeccions de pel·lícules-documentals sobre Nàquera van celebrar-se a la Llar dels Jubilats. La jornada acabà amb un berenar per als assistents.
Dimarts 22, els majors gaudiren d'una vesprada en la Llar dels Jubilats on van poder traure a relluir els seus dots culinàris amb receptes dolces o salades amb la tomaca com a ingredient estrella.
La sessió del dimecres 23 començà amb una xarrada amb consells per a mantenir la qualitat de vida en les persones majors, i va finalitzar amb un berenar en la Llar dels Jubilats. Mentre, el dijous 24 realitzaren una visita cultural a la veïna localitat de Llíria, capital de la comarca del Camp de Túria, on van conéixer la Llíria Medieval, van recórrer els monuments de la Vila Vella, els Banys Àrabs, les pintures murals de l'ermita del Bon Pastor, el Forn de la Vila i l'Església de la Sang. Després de la intensa jornada, realitzaren una parada per a menjar en el Parc Sant Vicent.
La Setmana del Major d'enguany conclourà hui divendres 25 de maig amb un Dinar de Germanor en la Plaça de l'Ajuntament, en la qual tots els assistents podran assaborir un plat de paella, i el lliurament de trofeus als guanyadors dels campionats de parxís, truc, dòmino i birles, que s'han celebrat durant el mes de maig.
Els presidents d'ambdues associacions, Salvador Pérez i Manuel Sánchez, han destacat la labor del Consistori en l'organització de la setmana amb un gran varietat d'activitats per a tots els pensionistes. Per la seua banda la regidora de Benestar Social, Esther Liébana, ha manifestat que 'l'objectiu d'aquesta setmana és reconèixer als nostres majors i fer que se senten protagonistes de la vida de Nàquera'.