LA SAFOR
L'Ajuntament de Tavernes es posa a disposició de la Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives per a l'ajuda i acolliment de refugiats de l'Aquarius
Tavernes forma part des del 2015 de la xarxa de ciutats acollidores de refugiats, desplaçats i demandants d’asil que ha creat la Generalitat Valenciana
REDACCIÓN - 13/06/2018

L'Ajuntament de Tavernes de la Valldigna ha mostrat la seua disposició a col·laborar en l'ajuda i acolliment dels refugiats del vaixell Aquarius. La regidora de Cooperació, Noèlia Alberola, està en contacte amb la Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives i la FVMP per a coordinar les accions i oferir ajuda en el moment que es puga necessitar.

El consistori valler forma part de la xarxa de ciutats acollidores de refugiats, desplaçats i demandants d'asil que creà la Generalitat Valenciana el 2015 amb motiu de la crisi humanitària originada per la fugida de refugiats siris pel Mediterrani. Una de les tasques que engegà l'Ajuntament fou un cens de veïns de Tavernes disposats a cedir habitatges desocupats per a acollir els refugiats, i un cens de voluntaris que poden oferir altres ajudes com ara manutenció, roba, transport, acompanyament de gestions, interpretació o altres consideracions.

Els ciutadans podran trobar a la web municipal els impresos per a inscriure's al cens d'immobles cedits per a acolliment de refugiats, així com per a inscriure's al cens d'acompanyants a les persones refugiades. Estos impresos es poden entregar tant en el Braç Treballador com a l'edifici consistorial.

Noèlia Alberola, regidora de Cooperació, ha assegurat que "Taverners és una ciutat solidària i acollidora, i hem d'actuar en conseqüència. Com a institució, hem de posar-nos a disposició de la Conselleria per a col·laborar-hi en la mesura de les nostres possibilitats i alleujar el drama humanitari que pateixen estes persones".

Així, l'Ajuntament de Tavernes pretén aportar el seu gra d'arena a la resposta davant la urgència humanitària que tenen els 629 refugiats del vaixell Aquarius.