VILAMARXANT
Els xiquets i xiquetes del Campus Multiesport visiten les prospeccions de la plaça del Castell
L’equip d’arqueòlegs que està desenvolupant els treballs han explicat en què consistix la seua tasca i el que s’ha trobat fins ara en els sondejos
REDACCIÓ - 06/07/2018
Els xiquets i xiquetes del Campus Multiesport visiten les prospeccions de la plaça del Castell
Els xiquets i xiquetes del Campus Multiesport visiten les prospeccions de la plaça del Castell

Este matí un grup de xiquets i xiquetes del Campus Multiesport de Vilamarxant ha pogut conéixer, de primera mà, els treballs de prospecció arqueològica que estan desenvolupant-se a la plaça del Castell de Vilamarxant i que està duent a terme un equip de la Universitat de València.

Els jóvens visitants han rebut les explicacions de David Vizcaíno i Pau Armengol, l'equip d'arqueòlegs que està investigant en els dos sondejos que han donat resultats positius i dels quals es trauran les conclusions necessàries sobre com era la vida i l'arquitectura originària de Vilamarxant. També ha estat en la visita la regidora de Participació Ciutadana, Amparo García.

David Vizcaíno els ha anat contant en què consistix un sondeig i el que es pot trobar en cadascun dels estrats, identificant el que correspon a l'època musulmana que en este cas és el mur que s'ha trobat i que podria tindre una porta d'entrada a un dels seus costats.

També els ha explicat que, precisament hui, començava el treball topogràfic per fer un traçat de com era la torre i les muralles que hi ha al seu voltant.

A més, el grup s'ha traslladat a la terrassa de la Biblioteca municipal, on estan classificant-se per èpoques les peces de ceràmica i fang que estan trobant-se. Allí, Pau Armengol els ha explicat els colors i materials que corresponen a cada època i a cada tipus d'utensili. Les peces més antigues són de finals del segle XII i principis del segle XIII. Es tracta de ceràmica de l'última època d'ocupació islàmica. A més, es troben altres curiositats com ossos d'animals o un vidre amb unes inicials que corresponen a una marca de cervesa que es comercialitzava en el segle XIX.

La setmana que ve continuaran estes jornades d'obres obertes per als més menuts i, més endavant, s'obriran a tota la població en grups reduïts. Des de l'Ajuntament s'informarà sobre com inscriure's per participar-hi.