LA POBLA DE FARNALS
La Pobla de Farnals rep 290.000 euros del programa SOM de la Diputació
Es desenvoluparan 6 projectes, entre els quals es contempla reformar la plaça París del barri de la Platja
REDACCIÓ - 12/07/2018
Plaça París del barri de la Platja de La Pobla. / EPDA
Plaça París del barri de la Platja de La Pobla. / EPDA
L'Ajuntament de la Pobla de Farnals rebrà 290.000€ procedents del programa SOM de la Diputació de València.
L'equip de govern ha decidit distribuir els fons obtinguts en sis projectes. En primer lloc, es destinaran 154.547,49 euros a la reurbanització de la plaça París. L'objectiu de l'actuació és obrir el passeig marítim al poble utilitzant este espai com a punt de connexió. Entre les mesures contemplades es troba la millora de l'àrea de jocs infantils i l'ampliació de la superfície de la plaça.
En segon lloc, s'invertiran 41.790 euros en la millora de la il·luminació en l'accés a la V-21. Actualment, les rotondes d'entrada a esta via no tenen cap punt de llum i és una prioritat de l'equip de govern augmentar la seguretat en la zona. Les lluminàries que s'instal·laran seran de tipus LED. Per poder escometre estes obres, cal demanar permís al Ministeri de Foment, ja que l'enllaç amb la V-21 és competència d'esta institució.
Altres 41.790 euros serviran per al condicionament del local municipal situat a l'avinguda Neptú del barri de la Platja, on s'ubica el punt vital bàsic de la Conselleria de Sanitat. El pla perseguix reformar l'espai per a donar-li usos addicionals i que puga ser utilitzat per la ciutadania. Així, la infraestructura podria servir de sala d'associacions o albergar exposicions. La reforma dels quartos de bany, la millora de la fusteria, l'aplicació de pintura, la modernització de la instal·lació elèctrica o l'actualització de l'aire condicionat són algunes de les possibles actuacions.
Per altre costat, s'utilitzaran 14.705,26 euros per a la creació d'un circuit agility per a gossos en la parcel·la ubicada enfront de l'edifici Veles e Vents. Es preveu millorar la infraestructura d'este tipus que ja existix en l'emplaçament.
Les inversions realitzades amb els fons obtinguts del programa SOM es completaran amb la instal·lació de sòl de cautxú a la zona de jocs infantils de la plaça Tomàs i Valiente, millora que comptarà amb 18.156,40 euros, i la instal·lació d'un rocòdrom de tipus boulder al poliesportiu municipal, actuació dotada amb 20.000 euros.