ALCÀSSER
Alcàsser es vist de festa el mes d'agost
El municipi viurà les seues festes del 13 al 25 d’agost amb un programa variat en que s’aposta per les tradicions, la música i els bous
REDACCIÓN - 09/08/2018
Festes d
Festes d"Alcàsser
Festes d
Festes d"Alcàsser
Tots els veïns d'Alcàsser estan preparats per a celebrar les seues festes majors en honor al Santíssim Crist de la Fe, que es desemvoluparan del 13 al 25 d'agost. Després d'aquesta data començarà la setmana taurina.
El programa de festes arranca el dilluns 13 d'agost, a les 20.30 hores, amb l'eixida dels pregoners. A continuació a les 21.00 hores , es portarà a terme el lliurament de premis del concurs del cartell anunciador de les Festes Majors al saló d'actes de l'Ajuntament. A les 21.30 hores, des del balcó de l'Ajuntament, crida a la festa de la Senyora Alcaldessa Eva Zamora i pregó oficial a càrrec del Grup de Metalls de la Societat Musical de Santa Cecília. En acabar, correfoc per part de La Colla de Dimonis de Massalfassar.
Al mateix temps, es desemvoluparà el programa de festes en honor a la Mare de Déu de l'Assumpció. Des del 11 fins al 15 d'agost, l'ofrena, les clavariesses i la processó ompliran els carrers de la localitat.
Continuant amb el programa de festes en honor al Santíssim Crist de la Fe, el dijous 16 d'agost els més xicotets podran disfrutar a les 19.00 hores del parc infantil i l'actuació del grup Domipop amb el musical "La Bruja Eloise", tot al carrer Marià Benlliure. Seguidament, tindrà lloc el tradicional sopar popular, a les 22.00 hores al carrer Colón, col·labora la Falla del Raval. Per acabar la nit tots gaudiran de la música del grup Rascanya, un espectacle dinàmic, molt divertit i participatiu.
Festa de la paella
El divendres 17 d'agost no es pot faltar a la festa de la pella. La jornada comença a les 20.00 al camp de futbol El Pla. És imprescindible complir amb les normes de participació per a la festa,que es poden trobar a la programació de les festes. També hi ha que tindre en compte que el termini d'inscripció acabarà el divendres dia 10 d'agost a les 13.00 hores a les oficiones municipals. Per acabar la nit amb la millor música a les 24.00 hores actuació musical a càrrec del reconogut grup Apache. A continuació, discomòbil fins a les 4.00 hores de la matinada. El dissabte 18 d'agost la jornada comença de bon matí amb el tradicional esmorzar dels majors a les 10.00 hores a la Llar de Jubilats, que està organitzat per la Falla del Raval. A continuació, a les 11.30 hores tots els xiquets i xiquetes podràn divertir-se amb els jocs acuàtics al Poliesportiu.
Per la vesprada es jugarà el trofeu de Futbol Santíssim Crist de la Fe entre Alcàsser CF i el Carcaixent, començarà a les 19.00 al Camp del Pla II. A la mateixa hora i fins les 21.30 hores es portaran a terme els tallers infantils organitzats per la Falla del Trinquet, els xiquets podran aprendre a fer farolets i en acabar es farà un passeig d'exhibició. També tindrà lloc a les 20.00 hores el concurs de coloms esportius
organitzat pel Club la Unió. Per acabar aquesta intensa jonada , concert de la banda simfònica de la Societat Musical Santa Cecília d'Alcàsser a les 23.00 hores , seguit de les tradicionals albaes.
Dia de la cavalcada
El diumenge 19 d'agost a les 10.30 hores és la visita de la imatge del Santíssim Crist de la Fe, acte organitzat per la Cofraria del Santíssim Crist de la Fe. 
Per la vesprada es desemvoluparà la cavalcada a les 19.15 hores encapçalada pel Grup Artístic de la Falla del Mercat que farà l'animació. En aquesta jornada cal respetar les normes de participació de la cavalcada. 
A les 24.00 hores a l'avinguda Joaquim Sorolla tindrà lloc el musical The Show, Bon Voyage, presentat per Excelsior Producciones. 
El dilluns 20 d'agost és el dia més esperat pels veïns d'Alcàsser, la festivitat del Santíssim Crist de la Fe. 
La jornada començarà a les 8.00 del matí amb la tradicional despertà i al acabar, xocolatà per a tots els assistents. A les 9.00 hores tindrà lloc la cercavila de la Colla Guirigall. A continuació, a les 10.00 hores el passacarrer a càrrec de la banda S.M. Santa Cecília.
A les 12.30 hores a l'església  de San Matí Bisbe es desemvoluparà la missa major cantada per la Coral Polifònica d'Alcàsser. En acabar, a les 14.00 hores hi haurà una traca quilomètrica i una mascletà a càrrec de la reconeguda pirotècnia Ricardo Caballer. 
Per la vesprada a les 20.30 hores ixiràn des de la plaça del Castell els balls processionals, seguits a les 21.00 hores de la solemne processó.
Per finalitzar, els veins podran gaudir del castell de focs d'artifici a càrrec de la pirotència Ricardo Caballer.
El dimarts 21 d'agost és el dia del gos. El dimecres 22 d'agost pren protagonisme el esport valencià, a les 19.00 hores partida de pilota valenciana a les pistes de frontó del  Poliesportiu Municipal. El dijous 23 i divendres 24 d'agost són els dies dedicats al tir i arrossegament. 
SETMANA DELS BOUS
Des del dissabte 25 d'agost fins al diumenge 2 setembre Alcàsser viurà  la setmana de bous organitzada pels  Clavaris dels Sants de la Pedra 2019.